Stil de viata
SINDROMUL CUIBULUI. Ce pățesc femeile când sunt însărcinate
Majoritatea femeilor însărcinate dezvoltă sindromul cuibului, un sindrom care se manifestă prin agitația redecorării casei pentru pregătirea noului venit, noul membru sau membră a familiei. Femeile însărcinate se ocupă din timp de organizarea casei, așa cum și păsările rearanjează cuibul atunci când vine pe lume un nou membru (în special rândunelele).
Nu toate femeile se pot concentra asupra locuinței lor, mai ales dacă este construită și decorată de așa natură încât trebuie regândit totul pentru ca viitorul bebeluș să aibă spațiul lui și să fie suficient de mare încât să se simtă în largul său. Îți oferim câteva sfaturi pe care trebuie să le ții cont atunci când îți reorganizezi locuința.
CUMPĂRĂ DE AICI CELE MAI IEFTINE JUCĂRII PENTRU COPILUL TĂU!
ORGANIZEAZĂ-TE PE ZONE
Întotdeauna cere ajutorul partenerului tău atunci când te apuci de treburile casei, mai ales în astfel de momente când așteptați venirea pe lume a unui copil. Sindromul cuibului se manifestă prin starea de neliniște a mamei care trăiește mereu cu teama că nu va apuca să pregătească totul pentru momentul nașterii. Tocmai de aceea, ai nevoie să începi cu o zonă din casă, nu poți începe cu totul deodată:
– începe cu dormitorul: aici bebelușul va petrece mult timp în primele luni. Fă loc pătuțului viitorului tău copil și o curățenie generală pentru ca micuțul să trăiască într-un mediu sănătos
– continuă cu baia: în cădița din baie vei spăla copilul și acest spațiu al casei trebuie familiarizat și personalizat pentru bebeluș (asta dacă nu aveți o baie în plus în casă)
– ultima cameră pe care trebuie să o decorezi este cea a bebelușului: în mod normal ar fi prima cu care ar fi început oricine, dar nu este chiar așa. Camera bebelușului se lasă mereu la urmă deoarece trebuie mai întâi să facilitezi un mediu curat în toată casă, întrucât copilul tău nu va petrece timpul doar în camera sa, mai ales în primele luni
GRUPEAZĂ-ȚI SARCINILE ȘI AI GRIJĂ ȘI DE TINE!
Sarcinile casei trebuie luate pe rând, fără nicio pripă. Hainele bebelușului trebuie împăturite frumos în dulapul lui, nu uita de plușurile care îl vor însoți în primele luni de existență, asigură-ți o trusă medicală de prim ajutor cu care să te prezinți la spital etc. În tot acest timp, nu este bine să te neglijezi oricât de preocupată ai fi să îi oferi copilului tău toate condițiile pentru a fi bine. Dacă te îmbolnăvești, te îmbolnăvești și pe tine.