Connect with us

Revistateo.ro

Profil de vedetă: Cate Blanchett

Stiri

Profil de vedetă: Cate Blanchett

Cu două premii Oscar la 45 de ani, Cate Blanchett a demonstrat că este posibil să fii una dintre cele mai admirate actrițe din lume jugând cu regulile proprii.

Pielea ei de porțelan se confundă cu rochia elegantă de mătase, atunci când o vezi pe covorul roșu, iar podoaba ei capilară aurie, liberă și în onduleuri, plus un machiaj subtil, aproape imperceptibil, dau peste cap oricând toate regulile de glamour. Cam așa o putem descrie pe scurt pe Cate Blanchett, dacă am fi întrebați care este stilul vedetei în aparițiile în fața reflectoarelor.

CITEȘTE ȘI: CE SECRETE DE MACHAIJ FOLOSEȘTE KIM KARDASHIAN

Cu toate că are două trofee Oscar, prioritățile lui Cate Blanchett sunt altele. Începem și enumerăm una dintre ele: copiii ei – Dashiell (13 ani), Roman (10) și Ignatius (6). Copiii sunt foarte importanți deoarece actrița acceptă anumite roluri în funcție de locația aleasă pentru filmare și de distanța pe care o presupune față de căminul ei. Înainte să îi aibă pe cei trei copii, Cate căuta scenariul perfect, regizorul perfect și o echipă în care să se poată integra bine. Acum, prioritățile sunt toate acele elemente care o fac să petreacă cât mai mult timp liber cu familia ei.

Puțină lume știe că, deși este o celebră actriță de filme, Cate Blanchett a cochetat cu teatrul încă de la șase ani, vârstă la care a scris prima ei operă de teatru. Tocmai pentru că teatrul a reprezentat pentru ea prima iubire, este din anul 2009 directoarea artistică a Sydney Theatre Company, funcție pe care o împarte cu soțul ei. Cate Blanchett a jucat pentru prima dată la întâmplare, totul petrecându-se într-o călătorie pe care a efectuat-o în Egipt, unde se filma un lungmetraj local. Experiența filmatului văzută de la fața locului a impresionat-o foarte tare pe Cate încât s-a întors imediat la Sydney unde s-a pus să învețe arta dramatică, terminând să dea examene din ceea ce avea să devină cariera ei peste ani.

Cetatea filmului de la Hollywood a descoperit-o în 1998, când Cate Blanchett a interpretat-o pe regina Elisabeta I. Frumusețea ei în rol de regină umplea toate ecranele mici și mari. După interpretarea reginei Elisabeta au urmat alte producții de succes dintre care amintim „Aviatorul” (film pentru care a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol feminin – personajul Katherine Hepburn), „Babel”, „Jurnalul unui scandal” sau „Im not there”, unde îl joacă pe însuși Bob Dylan.

Nu mai are rost să amintim de „Stăpânul Inelelor: Trilogia”, pentru că de acolo o știu toți românii. Cate Blanchett va străluci din nou pe marile ecrane pe 17 decembrie anul acesta, într-o nouă serie „The Hobbit”. Rolul de elfă îi aduce aminte de trilogia Stăpânului Inelelor, fapt pentru care pe 17 decembrie, la marea premieră a noului The Hobbit, actrița va avea cu siguranță emoții imense.

Cate Blanchett le-a însuflat copiilor ei magia operei lui Tolkien, actrița declarând că aceștia au citit toate cărțile „Stăpânul Inelelor”. În luna martie a lui 2015, Cate continuă poveștile reinventate de pe marile ecrane în „Cenușăreasa”, versiunea foarte fashionistă în care o va interpreta pe malefica mamă vitregă a Cenușăresei.

Viitorul sună bine și dincolo de martie 2015 pentru Cate Blanchett: este cooptată deja pentru două noi proiecte: într-unul va fi amanta lesbiană a lui Rooney Mara („Carol”), iar al doilea proiect o are ca voce a șarpelui Kaa în noua „Cartea junglei”, în 2016.

Ceea ce surprinde foarte mult la Cate Blanchett, mai ales că o spune chiar ea, este că niciodată nu se grăbește în viață și urăște acest lucru. Așadar, cu toate aceste proiecte cinematografice și un aer seren într-o lume a blițurilor, Cate Blanchett rămâne un model de urmat fie și pentru candoarea cu care își acceptă provocările mereu.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top