Connect with us

Revistateo.ro

Portocalele roșii, efecte pentru sănătate și frumusețe

Naturiste

Portocalele roșii, efecte pozitive pentru sănătate și frumusețe

Vrei să fii tânără, sănătoasă și frumoasă mereu? Mănâncă portocale roșii! Portocalele roșii sunt speciale tocmai datorită substanței numită antocian, care le dă culoarea roșie.

Cele mai benefice portocale roșii sunt cele care provin din Sicilia, spun experții în sănătate și frumusețe. În legătură cu mărul se spune că dacă mănânci un măr pe zi, ții doctorul departe, însă acest lucru este valabil și dacă adaugi în dieta ta zilnică câte o portocală roșie. Portocalele roșii sunt speciale datorită conținutului mare de vitamina C și antioxidanți.

CITEȘTE ȘI: REȚETE NATURISTE ÎMPOTRIVA RĂCELII

Antocianul, substanța care colorază portocalele în roșu, distrug radicalii liberi care deteriorează celulele din organism provocând o serie de boli. Dozele mari de vitamina C fac portocalele roșii combatante redutabile ale cancerului. Potrivit unui experiment realizat de cercetătorii italieni, dacă bei timp de două luni o cană de suc stors de portocale roșii, cancerul se ameliorează și chiar dispare în timp.

Portocalele roșii contribuie din plin și la combaterea moleșelii aducând multă energie și fiind benefice pentru colesterol, astfel încât organismul uman să ceară insistent mișcarea în aer liber și să nu se resemneze cu stilul de viață sedentar autoimpus.

Pulpa fructului este extrem de importantă: aceasta conține fibre necesare organismului. O cană de suc de portocale roșii pe zi îți întinerește celulele și te menține astfel tânără și viguroasă pentru mai mult timp.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top