Connect with us

Revistateo.ro

VIDEO. Nu ai să crezi ce BENEFICII au CITRICELE pentru SĂNĂTATE

Naturiste

VIDEO. Nu ai să crezi ce BENEFICII au CITRICELE pentru SĂNĂTATE

A început deja sezonul citricelor: în piețe și în magazine deja e plin de mandarine, clementine, portocale, grapefruit sau lămâi. Citricele sunt fructe esențiale pentru organismul nostru nu doar în această perioadă a anului. Acestea trebuie consumate pe tot parcursul anului deoarece sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar.

LĂMÂIA
Lămâile sunt bogate în acid citric și vitamine precum vitamina B1, B2, B3, C, A și E. Din semințele de lămâie se face uleiul esențial de lămâie, folosit în nenumărate tratamente cosmetice. Lămâia este foarte bună dacă te confrunți cu paraziții intestinali și alte infecții în interiorul organismului. Cu ajutorul lămâii poți preveni stările febrile. De asemenea, cura cu lămâie este de ajutor în afecțiunile hepatice. Sucul de lămâie distruge bacteriile rele iar coaja de lămâie precum și zeama din aceasta pot fi utilizate pentru calmarea și vindecarea rănilor, erupțiilor cutanate sau chiar a coșurilor.

CITEȘTE ȘI: 10 UTILIZĂRI INEDITE ALE LĂMÂIEI

PORTOCALA

Dacă bei 100 ml de suc de portocale în fiecare zi, ți-ai asigurat necesarul minim de vitamina C pe acea zi. Portocalele sunt foarte bune mai ales pe sezonul rece deoarece îți taie pofta de mâncare (oamenii se îngrașă nesănătos mai ales iarna) și te și hrănesc. Dacă vrei să te convingi de efectele diuretice și laxative ale portocalei, fierbe coaja de la două portocale în circa 30 de minute, aruncă apa iar apoi fierbele din nou în apă îndulcită cu miere (la fiecare un litru de apă, adaugă 200 grame de coajă de portocală).

GRAPEFRUITUL
Motivul principal pentru care trebuie să mănânci grapefruit este dacă te confrunți frecvent cu arsuri la stomac. De asemenea, grapefruitul poate fi folosit ca medicament atunci când dorești să vindeci mici răni și zgârieturi. Sucul de grapefruit este bun pentru ten, hidratându-ți celulele. Dacă suferi de diaree sau ți s-a inflamat intestinul, bea suc de grapefruit. Totodată, acest fruct delicios înlătură oboseala și are proprietăți anticancerigene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top