Connect with us

Revistateo.ro

3 opțiuni când există CEARTĂ în cuplu

Cuplu

3 opțiuni când există CEARTĂ în cuplu

„De șase luni încoace ne certăm permanent. El este mereu în defensivă, am senzația că e nemulțumit de absolut orice aș face. Îmi reproșează că se simte sufocat, că are nevoie de spațiu, să facă lucrurile cum vrea el. Despre sex, îl facem din an în Paști”, sună un mesaj care poate da deja o cauză a certurilor în cuplu. Astfel de mesaje nu sunt însă solitare.

„Nu-mi vorbi așa!”, „Dar noi mai suntem iubiți?”, „Te rog să mă respecți!”. „Ticăloaso!”, „Nemernicule!” – lista de apelative ”drăguțe” poate continua. Însă ce se întâmplă în interiorul unei relații de ajung ca persoanele care și-au jurat iubire să se răscoale una împotriva celeilalte? Psihologul David Martin Escudero explică pentru Huffington post, ediția spaniolă, că este vorba despre așteptări diferite ale fiecăruia în ce privește propria lor relație de iubire.

CITEȘTE ȘI: EXERCIȚII YOGA ÎN CUPLU PENTRU PERFORMANȚĂ SEXUALĂ

În momentul în care imaginile fiecăruia despre relația lor sunt diferite, nu poate să nu apară confruntarea imediată. Este normal să fie așa, crede psihologul, mai ales că propriile noastre cerințe și dorința de a ne autoperfecționa se schimbă de-a lungul unui ciclu de viață. De cele mai multe ori, orice persoană care are o relație de iubire trebuie să se gândească serios ce așteaptă de la relația în sine sau de la celălalt.

Același psiholoh consideră că termenii precum „jumătatea pefectă” sau „cealaltă jumătate a portocalei” nu sunt deloc cei mai fericiți, deoarece nimeni nu poate acționa ca o jumătate ci doar ca sine însuși, iar asta duce de cele mai multe ori la episoade în care unul din parteneri acuză inevitabil „sufocarea”. Iată care sunt cele trei opțiuni de bază când există ceartă în cuplu:

OPȚIUNEA A
Continuă ca și până acum pentru că știi că ai dreptate. Speri în a-l convinge pe celălalt unde anume greșește cu adevărat.

OPȚIUNEA B
Adaptează-te și cedează. Cedează pe toate fronturile. Ce mai contează? Lasă-te dusă de apatie sau acumulează și mai multă tensiune dacă asta te face fericită.

OPȚIUNEA C
Așezați-vă amândoi în camere separate măcar o oră și gândiți-vă ce s-a întâmplat între voi. După aceea, puteți vorbi despre motivele care au dus la acest impas. Încercați să negociați și să vă recunoașteți fiecare greșelile.

Ar exista și opțiunea D, care ar fi despărțirea, însă această opțiune este prea simplă pentru un cuplu care a investit multă iubire și încă sentimentele există.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top