Connect with us

Revistateo.ro

Elevii români olimpici la știință, MEDALIAȚI în Argentina

Inedit

Elevii români olimpici la știință, MEDALIAȚI în Argentina

Olimpiada Internațională de Știință pentru Juniori, desfășurată între 2 și 11 decembrie, ne-a adus vești bune. Elevii români participanți la olimpiada din Argentina au obținut 3 medalii de argint și 3 medalii de bronz.

România a participat cu șase elevi la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, aflată la a XI-a ediție, și niciunul nu a rămas nepremiat. Olimpiada desfășurată în orașul argentinian Mendoza a fost una de bun augur pentru Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani), Hakan Calila (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Cristian Cozma (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi) – medalii de argint, scrie Mediafax, citând Ministerul Educației.

CITEȘTE ȘI: DESPĂRȚIRE LIGHT – MARIAH CAREY SPUNE STOP CĂSNICIEI

Cu bronz au fost medaliaţi Irina Mălina Strugaru (Colegiul Naţional din Iaşi), Andrei Vlad Băsulescu (Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” din Oradea) şi Dan-Mircea Neagoe (Şcoala Gimnazială nr. 16 din Constanţa).

Elevii participanți la olimpiadă sunt toți din clasa a VIII-a. Olimpiada Internațională de Știință pentru juniori îmbină trei materii esențiale în domeniul științific: chimia, biologia și fizica. Concurenții trec prin trei probe (două teoretice individuale și una practică compusă din echipe a câte trei elevi fiecare).

Echipa de olimpici ai României va veni în țară sâmbătă, la ora 01:10, pe Aeroportul Henri Coandă. La olimpiada internațională de știință din acest an au participat 187 de elevi din 32 de țări din toată lumea.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top