Connect with us

Revistateo.ro

Remedii naturiste pentru cicatrici

Naturiste

Remedii naturiste pentru cicatrici

Unele cicatrici e posibil să nu se vindece niciodată, iar cu un tratament medicamentos bazat pe pilule sau cremă aplicată local, vindecarea poate dura un timp prea îndelungată, mai ales dacă cicatricea este dureroasă și se află într-o zonă vizibilă. Iată câteva remedii naturiste pentru cicatrici mai eficiente decât orice tratament medical.

SUC DE LĂMÂIE
Pentru că este bogat în vitamina C, lămâia și sucul din lămâie ajută la refacerea colagenului. Dacă dorești să sporești cantitatea de antioxaidanți, diluează sucul de lămâie în ceai verde sau apă. Sucul se aplică pe zonele cu cicatrici cu ajutorul unei dischete demachiante.

CITEȘTE ȘI: 5 LUCRURI DE ȘTIUT DESPRE UNTUL DE SHEA

UNTUL DE CACAO
Untul de cacao sau untul de shea sunt soluția ideală pentru vindecarea cicatricilor deoarece hrănește pielea cu acizi grași esențiali. Totodată, untul de shea contribuie la reținerea apei și la elasticitatea pielii.

MIERE CRUDĂ
Cu mierea crudă poți trata o serie de afecțiuni ale pielii, de la acnee și alte eczeme la cicatrici sau pete. Mierea crudă înălbește zona cicatricilor făcându-le să nu mai fie atât de vizibile.

REȚETĂ DE CREMĂ HOMEMADE PENTRU CICATRICI:
Ingrediente:
– suc de lămâie
– unt de shea
– vitamina E

Preprarea cremei anti-cicatrici:
Amestecați într-un bol două căni de unt topit cu shea, 3-5 capsule cu vitamina E și 3 linguri cu suc de lămâie. Amestecă aceste ingrediente cu ajutorul mixerului până obții o cremă consistentă care se poate aplica pe tenul tău sau pe zona cu cicatrici.

Un tratament regulat pentru vindecarea cicatricilor poate dura de la câteva zile (depinde de cât de gravă și de recentă este cicatricea) până la câteva săptămâni sau chiar luni de zile.

1 Comment

1 Comment

  1. Aura Rose

    2015-05-07T21:22:00+03:00 at 2015-05-07T21:22:00+03:00

    Fata mea a avut probleme cu cicatricile ramase de la acnee si dupa ce a mers la un doctor a inceput sa foloseasca un gel tratament natural pentru cicatrici de la Derma E. La ea a functionat foarte bine acest gel, s-a vindecat de toate gaurile-cicatricile ramase. Numai bine si sanatate

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top