Connect with us

Revistateo.ro

Complicații ale pielii uscate

Cosmetica

Complicații ale pielii uscate

Iarna este anotimpul în care toată lumea se îngrijorează de complicațiile care pot apărea odată cu pielea uscată. Îngrijirea pe timpul iernii este deosebit de importantă și trebuie tratată ca fiind un lucru foarte serios. Aerul rece și precipitațiile usucă pielea și tranformă tenul într-unul problematic, dacă nu este tratat ca atare. Odată ce vei înțelege care sunt complicațiile care vin odată cu uscăciunea tenului, vei găsi armele eficiente cu care să le combați.

1. Eczemele. Multe persoane care suferă de eczeme, simt o ușurare a simptomelor pe parcursul verii. Odată cu sosirea iernii, aceste simptome se agravează. Îngrijirea corespunzătoare te poate ajuta să controlezi eczemele și să eviți agravarea lor.

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE CEAIULUI DE LEMONGRASS

2. Crăpăturile. Dacă ai suferit vreodată de crăpături ale pielii, cu siguranță știi cât pot fi de dureroase. Vântul aspru al iernii usucă pielea atât de tare, încât aceasta poate da naștere la crăpături în cele mai sensibile zone, cum ar fi buzele. În cazurile grave, a cestea pot fi urmate de sângerări și infecții. Cel mai indicat este să folosești o cremă intens hidratantă și să nu ieși niciodată în frig fără protecție.

3. Infecțiile. Odată cu crăpăturile, pielea este expusă la bacterii și germeni care pot cauza infecții serioase. Dacă ai crăpături, asigură-te că le îngrijești în mod corespunzător și le dezinfectezi în mod regulat. În acest caz sunt recomandate cremele cu antibiotice care omoară germenii, grăbesc vindecarea și minimizează durerea.

4. Mâncărimile severe. Pielea uscată devine în mod automat iritată și mult mai sensibilă. Acest lucru conduce la mâncărimi mai ușoare sau mai grave, în funcție de zona în care se manifestă. Acestea pot fi foarte incomode, iar scărpinatul poate duce la răni ușoare, predispuse la infecții.

5. Pielea aspră și solzoasă. Pielea uscată care nu este tratată la timp se poate transforma în piele aspră și solzoasă, mult mai dificil de tratat decât pielea uscată. Aceasta poate avea un aspect neplăcut și este inconfortabilă la atingere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top