Connect with us

Revistateo.ro

Cum să ai grijă de pielea ta, în funcție de vârstă

Frumusete

Cum să ai grijă de pielea ta, în funcție de vârstă

Corpul nostru trece prin o serie de modificări odată cu înaintarea în vârstă, unele modificări destul de vizibile (saltul de la pubertate la adolescență) iar altele care nu sunt foarte evidente dar există. Medicul Alicia B. Martinez, de la o clinică renumită din Miami, consideră că pielea noastră suferă modificări care sunt naturale din cauza înaintării în vârstă sau a obiceiurilor pe care le deprindem în viață, a stilului de viață propriu-zis.

DE LA 13 LA 19 ANI
În această perioadă, pielea femeilor este mai grasă și plină de episoade acneice, coșuri și furuncule. Este un proces firesc pe care îl trăiește corpul deoarece se produc o serie de schimbări hormonale: apariția ciclului menstrual, nevoia de afectivitate mai acută, nevoia de sex etc. Evitați cremele grase și produsele de protecție solară cu grăsimi deoarece vă vor hrăini coșurile de pe față și acestea vor persista. Dacă problemele cu acneea nu dispar după o perioadă, consultați un dermatolog.

CITEȘTE ȘI: 7 lucruri pe care nu le-ai știut despre pielea ta

DE LA 20 LA 30 DE ANI
În această decadă, pielea strălucește a frumusețe și sănătate, și acum, mai mult ca oricând, îți pregătești tenul pentru tot restul vieții, în funcție de stilul de viață adoptat. Pentru curățarea feței, după demachiere, dr. A. B. Martinez recomandă un gel suav din miere și arnica pentru fiecare seară. Puteți să vă spălați pe față cu acel gel și dimineața, dar nu mai mult de două ori pe zi deoarece vă poate usca pielea.

Tot în această perioadă se recomandă anumite tratamente aproape săptămânale: exfolierea pielii, a buzelor, aplicarea cremei hidratante pe tot corpul, produse de protecție solară (vara) și mult sport pentru revigorarea celulelor.

DE LA 30 LA 40 DE ANI
În această perioadă se poate apela la seruri care conțin vitamina E și C, bogate în antioxidanți, pentru a repara daunele provocate de radicalii liberi celulelor. De asemenea, se mai recomandă: folosirea unei creme pentru ochi pentru prevenirea și atenuarea ridurilor; creme anti-aging pe timp de noapte, multă mișcare în aer liber etc.

PESTE 50 DE ANI
Menopauza influențează fără doar și poate calitatea pielii la această vârstă. Trebuie avut grijă la controlul producției excesive de melanină, activată microcirculația pentru a restabili bariera cutanată cauzată de vârstă. Se mai recomandă și multă hidratare în timpul zilei pentru că pielea devine mai uscată.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top