Connect with us

Revistateo.ro

5 motive să bei ceai iarna

Naturiste

5 motive să bei ceai iarna

Nu e nimic mai împlinitor decât să bei o cană de ceai, mai ales acum pe frigul iernii. Este de departe cea mai bună băutură de consumat pe vreme de iarnă. Nu degeaba este cea mai populară băutură în țările nordice, acolo unde există mereu temperaturi scăzute. Ceaiul se poate bea în funcție de preferințe sau cultura locului. În Marea Britanie, de pildă, englezii consumă ceaiul cu biscuiți și cu mult zahăr.

Iată cele 5 beneficii ale consumului de ceai iarna:
1. Efect depurativ. Ceaiul este o băutură din apă pe bază de ierburi naturale, deci rolul detoxifiator este garantat. Dacă bei o cană de ceai pe zi este suficient pentru a-ți regla sistemul digestiv într-o mai bună digerare a alimentelor. Spune așadar adio toxinelor cu ajutorul ceaiului!

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE INCREDIBILE ALE CEAIULUI DE GING SENG

2. Ceaiul combate stresul. Nu este nevoie de studii științifice pentru a o dovedi. Încearcă chiar tu să bei o cană de ceai și vei observa o relaxare imediată a întregului corp. În plus, multitudinea de arome de ceaiuri de pe piață îți vor încânta zilele.

5 motive sa bei ceai iarna1

3. Crește temperatura corpului nostru. Pentru reglarea termometrului nostru natural, este recomandat ca mai ales iarna, să bei măcar o cană de ceai fierbinte pe zi. Cu cât ceaiul este mai cald, cu atât proprietățile sale vindecătoare sporesc.

4. Previne îmbătrânirea. Fiind o băutură pe bază de apă, ceaiul este licoarea ideală pentru corpul nostru: vorbim în fond despre hidratare.

5. Previne infecțiile. Iarna, organismul nostru este expus multor viruși, printre care Herpesul sau chiar virusul răcelii. Ceaiul întărește sistemul imunitar în fața acestor pericole pentru sănătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top