Connect with us

Revistateo.ro

ANXIETATEA - Cauze, simptome, vindecare

Stiri

ANXIETATEA – Cauze, simptome, vindecare

Anxietatea este reacția naturală a corpului nostru în fața unor pericole care ne pândesc, însă nu tot timpul oamenii sunt anxioși în fața unor evenimente reale ci mai ales în funcție de ceea ce ei își imaginează. Se spune că fricile și fobiile de tot felul au ajutat rasa umană să se dezvolte, fapt pentru care și anxietatea trebuie privită cu normalitate.

Anxietatea poate apărea în urma mai multor cauze de natură psihologică cu care se confruntă un om în viață: pierderea unui loc de muncă, un examen ratat, un divorț, moartea persoanei iubite, confruntarea cu kilogramele în plus etc. Anxietatea devine o boală atunci când starea de agitație și angoasă este una permanentă: teama de a socializa cu ceilalți, frica de a spune ce simți sau a face ce dorești etc.

CITEȘTE ȘI: MOMENTELE INCOMODE CARE GENEREAZĂ ANXIETATE

În cazul în care anxietatea se manifestă fără vreun temei cu adevărat preocupant (niciuna din cauzele de mai sus sau alte situații dramatice din viață) atunci este vorba despre anxietate acută. Persoanele care sunt frecvent anxioase suferă de o tulburare anxioasă generalizată.

Simptomele bolii:
– oboseala
– îngrijorare constantă
– agitație permanentă
– tensiune musculară
– episoade depresive
– transpirație
– greață
– frisoane
– dureri de cap

Organele precum intestinele sau inima pot fi afectate de tulburarea nervoasă care zace în pacient, iar primul pas de vindecare este recunoașterea bolii de către persoana anxioasă.

MODURI DE VINDECARE
1. Terapia cognitiv comportamentală. Este cel mai utilizat mod de a lupta împotriva anxietății. Unii pacienți, chiar dintre cei care se confruntă cu probleme de anxietate, fug de această terapie având o serie de prejudecăți despre persoanele care sunt nevoiți să o urmeze. Prin această terapie, oamenii încearcă să identifice exact momentele în care sunt paralizați de gânduri negre și au reacții de tulburare. Această terapie poate dura mult timp și ajută pacientul să-și schimbe modul de gândire.

2. Mișcare fizică. Fă sport, plimbă-te afară pe răcoare – aceste metode sunt eficiente pentru combaterea și prevenirea episoadelor de anxietate. Mintea are nevoie de oxigenare, iar anxietatea apare de cele mai multe ori atunci când persoana se află în spații închise, slab aerisite.

3. Evită stimulentele excitante. Lasă deoparte cafeaua, alcoolul și țigările – toate acestea sunt locomotive ale anxietății.

4. Exercițiile de relaxare. Yoga sau ascultatul de muzică relaxantă pot ajuta pacientul să scape de anxietate. Sunt metode care nu costă și sunt extrem de eficiente.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top