Connect with us

Revistateo.ro

Ce este RETENȚIA DE APĂ și cum scapi de ea NATURIST

Naturiste

Ce este RETENȚIA DE APĂ și cum scapi de ea NATURIST

Retenția de apă este provocată de sistemul limfatic, care atunci când este afectat, apar o serie de simptome precum balonarea, umflături bruște, creșteri bruște în greutate, dureri de cap, ușoare inflamații ale glandelor din zona gâtului și a urechilor. Dezechilibrele hormonale și stilul de viață pot duce la problema retenției de apă.

Despre sistemul limfatic trebuie știut un lucru esențial pentru a înțelege problema retenției de apă și cum poate fi vindecată aceasta pe bază naturistă. Sistemul limfatic este cea mai importantă componentă a sistemului imunitar. Vasele limfatice merg paralele cu vasele de sânge, distribuind nutrienții la toate celulele corpului și colectând reziduurile. Vasele limfatice conțin mai multă apă față de vasele de sânge. Limfa se adună în 600 de noduri limfatice în tot corpul, iar fluidul limfatic circulă unidirecțional.

CITEȘTE ȘI: ANXIETATEA – CAUZE, SIMPTOME, VINDECARE

METODE NATURISTE PENTRU RETENȚIA DE APĂ
1. SEMINȚELE DIN FENIC ȘI CEAIUL DE FENIC

Fenicul este bun adjuvant în problemele cu rinichii și ficatul, dar și cu splina, toate acestea aflate în strânsă legătură cu sistemul limfatic.

2. MULTĂ HIDRATARE
Chiar dacă este vorba de un surplus de apă, apa poate să rezolve problema și în acest caz, deoarece este fluidul care transportă cel mai repede nutrienții sau vitaminele ori pastilele necesare pentru vindecare. Cu doi litri de apă pe zi te vei vindeca treptat de retenția de apă.

3. FRUCTE COLORATE
Potasiul și proteinele din aceste fructe regularizează presiunea sângelui din corp iar proteina întărește pereții vaselor capilare.

4. MERSUL ALERT
30 de minute de mers alert în fiecare zi sunt benefice pentru problema retenției de apă. Și asta deoarece sistemul limfatic simte nevoia să fie în mișcare pentru a debloca retenția de apă.

5. NU TE MAI STRESA DIN ORICE
Hormonii de stres amplifică retenția de apă ducând la blocaje în tot organismul. Stresul poate provoca și probleme cu inima și sistemul imunitar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top