Connect with us

Revistateo.ro

Cum scapi de mirosul neplăcut din pantofi

Inedit

Cum scapi de mirosul neplăcut din pantofi

Chiar și atunci când ai foarte mare grijă și igiena ta este perfectă, este imposibil să previi mirosurile neplăcute care se formează în interiorul pantofilor.  Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să previi și să repari această problemă!

Unul dintre cele mai importante sfaturi este să folosești spray pentru pantofi. Nu este suficient faptul că folosești spray pentru picioare. Desigur, acesta păstrează la distanță transpirația și previne mirosurile neplăcute al epicioarelor, însă spray-ul pentru pantofi îi menține uscați și este mult mai eficient. Un alt truc foarte bun este să pui în pantofi, pe timpul nopții, un ciorap plin cu bicarbonat de sodiu. Acesta absoarbe ca prin minune toate mirosurile și împrospătează încălțămintea.

CITEȘTE ȘI: FOTO. 6 MODURI ÎN CARE POȚI PURTA CULOAREA ANULUI 2015

Înlocuiește în mod regulat branțurile. Acestea absorb cea mai mare parte din transpirația care provine de la picioare și din acest motiv pantofii tăi au un miros neplăcut, din ce în ce mai persistent. Indicat este să schimbi branțurile atunci când simți că acestea au prins miros, mai ales când vine vorba desore adidași de alergat sau alte tipuri de pantofi pe care îi porți des.

Acumularea de bacterii este o cauză reală a mirosurilor neplăcute. Soluția este să ștergi interiorul pantofilor cu o dischetă din bumbac îmbibată cu alcool sanitar, după fiecare purtare. Astfel îndepărtezi bacteriile și odată cu ele pleacă și mirosul neplăcut. Nu îți lăsa niciodată pantofii uzi, chiar dacă tocmai ai venit din ploaie și ești ud până la ciorapi. Scurge-i de apă, dezinfectează-i cu alcool sanitar și pune-i la uscat într-un loc călduros. Cu cât pantofii stau mai mult timp îmbibați cu apă, cu atât vor căpăta un miros mai neplăcut.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top