Connect with us

Revistateo.ro

7 simptome ale psoriazisului

Sanatate

7 simptome ale psoriazisului

Psoriazisul este o afecțiune cronică care determină o creștere în exces a celulelor pielii. Simptomele pot apărea și dispărea și variază ca și severitate. Este indicat să le cunoști, pentru a putea să tratezi boala la timp. Iată care sunt cele mai întâlnite!

1. Petele roșii. Petele roșii sunt cele mai des întâlnite simptomel ale psoriazisului. Ele pot apărea pe anumite porțiuni mici din corp, sau se pot transforma în pete mari care acoperă o anumită suprafață a corpului. Psoriazisul poate apărea pe scalp, torace, gât, brațe, picioare. Petele roșii nu indică întotdeauna psoriazisul, dar ar trebui să faci o vizită la medic dacă te confrunți cu așa ceva.

2. Piele solzoasă. Pielea solzoasă poate apărea din mai multe motive, însă psoriazisul este unul dintre acestea. Acesta est eun simptom care se manifestă preponderent la copii, însă îl pot avea și unii adulți. De multe ori, petele roșii menționate mai sus pot fi acoperite de piele solzoasă, care va apărea și dispărea în cicluri.

CITEȘTE ȘI: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PUNCTELE NEGRE

3. Pielea crăpată. Când ai psoriazis, pielea ta devine foarte uscată, iar asta poate conduce la crăpături mai ușoare sau mai severe. Acesta este nu numai un simptom dureros, ci și unul foarte periculos, deoarece bacteriile și microbii pătrund în crăpăturile pielii și cresc riscul apariției infecțiilor.

4. Mâncărime și arsuri. Psoriazisul provoacă mâncârimi și senzație de arsură, iar aceste simptome nu numai câ sunt dureroase  și inconfortabile, dar pot duce la complicații grave.

5. Inflamații. Acumularea de celule poate duce la inflamații grave ale pielii care sunt inconfortabile și dureroase.

6. Modificări în textura unghiilor. Unghiile sunt și ele susceptibile la psoriazis, iar când sunt afectate acestea se descuamează, devine mult mai rigide sau se pătează.

7. Psoriazisul netratat poate afecta articulațiile. Astfel articulațiile devin inflamate, tumefiate și înroșite, iar pacientul are dureri groaznice.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top