Sanatate
Terapia craniosacrală pentru prematuri
Terapia craniosacrală nu este valabilă doar pentru femeile care vor să scape de orice griji atunci când sunt agitate din cauza nașterii, mai ales dacă aceasta este anunțată una prematură, ci și pentru copiii prematuri care sunt preveniți de anumite dureri fizice sau chiar emoționale din primul moment în care văd lumina zilei.
Mișcarea craniosacrală se inițiază înainte de naștere, când bebelușul este doar un făt în burta mamei. Terapia craniosacrală la bebeluși se realizează la fel ca la adulți și anume, terapeutul ascultă prin mâinile sale, printr-o simplă atingere a capului sau a mâinii pacientului, în acest caz a bebelușului, toate problemele pe care acesta le are în interior și trebuiesc eliberate pentru o reorganizare care să realizeze echilibrul interior necesar. Emoțiile și durerile fizice din corp care se pot transforma ulterior în diverse boli pot fi vindecate încă din stadiul de bebeluș cu ajutorul terapiei craniosacrale.
CITEȘTE ȘI: CUM FOLOSEȘTI PUDRA PENTRU BEBELUȘI ÎN RUTINA DE ZI CU ZI
Terapia craniosacrală se bazează pe inteligența propriului corp, care comunică prin frecvențe înainte ca individul să comunice prin cuvinte despre ce anume simte sau îl doare. Terapia craniosacrală la bebelușii prematuri este importantă deoarece îi ajută să restabilească ordinea și echilibrul interior (având în vedere că au venit pe lume mai repede de 9 luni cât vine pe lune în mod normal un copil), îmbunătățește circulația lichidului limfatic, prevenind astfel retenția de apă la copii, favorizează flexibilitatea musculară și a oaselor ori a organelor interne, ajutând astfel la o dezvoltare sănătoasă a copilului.
Terapia craniosacrală poate fi aplicată și în cazul copiilor mai mari sau adulți, care sunt deja conștienți de propria lor persoană și pot spune ce simt sau ce îi doare fizic. Prin terapia craniosacrală la oamenii mari poate fi eliminat stresul, pot fi ameliorate migrenele, durerile de spate, hipertensiunea, insomnia, fibromialgia, depresia sau problemele hormonale. Terapia craniosacrală este și astăzi un mister, deoarece nu se știe cu exactitate cum reușește terapeutul să manipuleze corpul astfel încât să regleze sistemul nervos central și toate celelalte organe printr-o simplă atingere în zone cheie. Metoda de terapie craniosacrală a fost dezvoltată la începutul secolului al XXI-lea de către terapeutul american William G. Sutherland.