Connect with us

Revistateo.ro

Cum să-ți speli fața într-un mod corect

Cosmetica

Cum să-ți speli fața într-un mod corect

Este o sarcină aparent simplă să îți speli fața, însă asta înseamnă mult mai mult decât o banală clătire cu apă. O spălare corectă este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a-ți proteja pielea de pete, coșuri sau iritații. Așa că haideți să vedem care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când ne spălăm pe față și cum putem transforma această rutină într-una foarte eficientă!

Temperatura apei este extrem de importantă. Toată lumea știe că apa fierbinte nu este deloc benefică pentru ten, însă și apa rece poate fi la fel de dăunătoare. Temperatura scăzută a apei poate conduce la spargerea capilarelor și la iritații. Găsește o temperatură de mijloc, care să nu îți afecteze în niciun fel pielea.

CITEȘTE ȘI: PAȘI ESENȚIALI PENTRU UNGHII MAI FRUMOASE

Nu îți spăla fața cu săpun! Săpunul poate fi bun pentru restul corpului, însă pentru ten este dezastruos. Este mult prea dur, usucă pielea și o deshidratează. Folosește un demachiant potrivit pentru tipul pielii tale, iar pe lângă asta, exfoliază-ți fața o dată pe săptămână. Exfolierea trebuie făcută cu multă grijă și cu mișcări ușoare, circulare. Ferește-te să aplici exfoliantul în jurul ochilor sau a buzelor.

Nu fă abuz de prosop. Mai exact, nu te șterge în mod activ, nu îți freca fața, indiferent de calitatea materialului din care este confecționat prosopul. Tamponează tenul ușor și asigură-te că prospul este curat. Nu uita că acesta este unul dintre obiectele cele mai predispuse la acumularea de bacterii, așa că schimbă-l cât de des poți.

Spală-te pe mâini înainte să te speli pe față. Nu este indicat să îți speli fața cu mâinile murdare și nu faci decât să agravezi situația. Nu uita că o metodă foarte eficientă pentru a curăța porii în profunzime este să faci băi de aburi. Acestea deblochează murdăria și uleiurile din piele și scad riscul de apariție a infecțiilor și a coșurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top