Connect with us

Revistateo.ro

SOLUȚIE DE LA BUNICA pentru a elimina mucegaiul din casă

Stil de viata

SOLUȚIE DE LA BUNICA pentru a elimina mucegaiul din casă

Mucegaiul care se formează pe pereții din casă nu este o problemă doar pentru decor ci o adevărată problemă pentru sănătate. Ciupercile care formează mucegaiul pe pereți pot duce la probleme respiratorii și sunt extrem de periculoase mai ales pentru persoanele care suferă de astm. Uitați pentru o clipă de soluțiile din sticlele din magazine și luați aminte de la sfaturile vechi de la bunica pentru eliminarea mucegaiului din casă.

Bătrânii noștri foloseau dintotdeauna propriile lor metode pentru ca în casă să se respire un aer proaspăt și să nu devină un focar de infecție. Zonele cele mai predispuse din casă pentru formarea mucegaiului sunt baia, pivnița sau bucătăria, deoarece sunt zone umede. Pentru scoaterea mucegaiului din pereți se poate folosi oțetul alb sau uleiul esențial din arbore de ceai.

CITEȘTE ȘI: CUM SĂ FACI CURĂȚENIE MAI UȘOR ȘI MAI REPEDE

Nu este deloc complicat să operezi cu sfaturile bunicilor: îmbibă oțet alb într-un burete și șterge peretele de mucegai, de sus în jos. Adaugă apoi uleiul esențial din arbore de ceai, vaporizând acest produs direct pe suprafața cu mucegai. Lăsați apoi ca soluția să acționeze mai multe ore pe perețe, după care ștergeți peretele cu o cârpă uscată.

Ingredientele de care ai nevoie sunt:
– 300 ml oțet alb
– 200 ml apă
– 5 picături de ulei esențial din arbore de ceai
– o mască de protecție
– mănuși

Înainte de toate, pentru a nu ajunge mereu la situația de a spăla pereții de mucegai, aflați care sunt cauzele pentru care se formează mucegaiul în casele voastre: slaba aerisire a locuinței, vaporii de apă persistenți din cameră, proasta tencuială etc. În cazul în care problema apare mereu și mereu, apelați la un profesionist.

Articol pe aceeasi tema: 8 alimente pe care le poți folosi ca să faci curățenie rapid în camera ta

Remediile naturale sunt de cele mai multe ori cele mai bune pentru a face curat în camera ta. Dacă trebuie să ștergi pereții de pete sau mucegai ori să ștergi praful plus alte lucruri legate de curățenia din camera ta, folosește alimentele de mai jos. Sunt eficiente și aduc prospețime casei tale într-un timp scurt!

1. CASTRAVEȚII

Freacă feliile de castraveții de pereți plini de pete (de diferite origini) și apoi șterge cu o cârpă uscată.

2. OȚETUL

Acest condiment este eficient pentru a face curățenie în camera ta. Este un aliat necondițional dacă vrei să ștergi ferestrele camerei tale pentru a le lăsa lună-bec.

3. LĂMÂILE

Pulverizează suc de lămâie pe husa canapelei tale ori pe pernă, dacă vrei să scapi de mirosul neplăcut de peste zi și nu ai chef să le bagi în mașina de spălat.

4. BANANELE

Freacă vitrina mobilei din camera ta sau paharele de pe masă cu o coajă de banană pentru a reda strălucirea sticlei.

5. SAREA

Nu ți-ai spălat aspiratorul de un secol? Este în regulă dacă îl folosești frecvent pentru a-ți lipsi camera de praf, dar ce faci cu praful de pe aspirator? Spală-l cu apă cu sare grunjoasă.

6. PORTOCALELE

Stoarce puțin suc de portocale peste parchetul din camera ta pentru a da un miros plăcut mediului în care trăiești. Acidul citric din portocale va curăța parchetul de microbii nevăzuți și îl va face să strălucească mai bine decât orice produs de îngrijire a casei.

7. FĂINA

Dacă perdelele tale au căpătat o altă culoare, lăsând senzația că ți-ai luat perdele noi (ce-i drept, mult mai obscure) folosește făina pentru a le albi la loc. Aplică un căpăcel de borcan peste pata de pe perdea și lasă ingredientul folosit pentru aluaturi să acționeze timp de 30 de minute. Spală apoi perdeuea cu apă rece.

8. FRUNZELE DE NUC

Culege niște frunze de nuc și șterge noptiera și biroul pe care îți ții laptopul în camera ta. Lemnul va străluci ca și cum ți-ai fi cumpărat mobilier nou!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top