Connect with us

Revistateo.ro

Îți urăști locul de muncă? Sfaturi pentru a învăța să te bucuri de el

Inedit

Îți urăști locul de muncă? Sfaturi pentru a învăța să te bucuri de el

Locurile de muncă pot părea un vis la prima vedere, mai ales până te acomodezi, dar în momentul în care realizezi care sunt toate dedesubturile, începe să îți fie lehamite. Mai mult de atât, nu mai vorbim de situațiile în care lucrezi din start într-un loc doar din nevoie financiară, pentru a supraviețui. Iată câteva sfaturi ca să transformi locul tău ”oribil” de muncă în ceva de vis:

FĂRĂ LAMENTĂRI
Cu cât te lamentezi mai mult, cu atât situația devine mai greu de suportat. A te plânge de ceva poate deveni o obișnuință, la fel cum a te bucura de ceva poate fi un lucru plăcut în mod permanent. Gândește-te de ce te lamentezi mereu și care sunt momentele în care cedezi psihic legat de locul tău de muncă.

CITEȘTE ȘI: SFATURI PENTRU CARIERĂ PE CARE NU ȚI LE-A ZIS NIMENI

AI DREPTUL SĂ NEGOCIEZI
Nu ești un robot căruia i se bagă fisa sau cipul, faptul pentru care ai dreptul să îți negociezi condițiile de lucru, deoarece tu știi cel mai bine în ce condiții poți da randament și cum poate acest lucru să aducă beneficii firmei pentru care muncești. Există o serie de lucruri la care te poți gândi și le poți pune pe masa de ședință legate de locul tău de muncă, printre care suplimentarea concediului de odihnă, o mărire de salariu sau solicitarea unei burse de schimb de experiență.

FĂ PAUZE
Nu munci într-una pentru că ai să înnebunești. Chiar și dacă îți iubești locul de muncă, să muncești fără să te oprești poate deveni atât de obositor încât ai să îți urăști propria vocație.

FĂ-ȚI SPAȚIU
Personalizează-ți spațiul în care lucrezi. Atmosfera din birou te afectează direct, mai ales dacă ceea ce vezi, simți, miroși sau auzi sunt lucruri care nu se regăsesc în universul tău interior. Încearcă să aduci ceva din tine în colițișorul în care îți faci treaba pentru a nu te pierde nici măcar o clipă.

VORBEȘTE CU CEI DIN JUR
Chiar dacă nu îți suporți colegii de muncă sau oamenii care trec pe lângă tine într-o zi, ori chiar clienții, nu uita de gândirea pozitivă. Vezi doar niște instantanee ale oamenilor, așa că nu îi mai judeca aspru. În plus, și ei sunt într-o situație dificilă, la fel ca și tine: trebuie să între în contact cu cineva necunoscut (chiar și dacă e cazul vânzătoarei sau a vreunui notar).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top