Connect with us

Revistateo.ro

Cum să faci un deodorant organic

Frumusete

Cum să faci un deodorant organic

Poate nu te-ai gândit niciodată în mod serios la asta, însă deodorantele din comerț sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea ta. Acestea conțin numeroase ingrediente chimice care sunt absorbite rapid în piele, ceea ce înseamnă că ele trec în sânge și provoacă pe termen lung numeroase boli și probleme. Aluminiul este unul dintre cele mai periculoase ingrediente, însă nu este singurul. De aceea, este recomandat să apelezi la soluții naturiste, care nu te afectează în niciun fel, ba chiar din contra, îți oferă îngrijirea necesară.

Cel mai probabil ești sceptică atunci când auzi despre cosmetice naturiste, mai ales când vine vorba despre deodorant. Dă-i o șansă acestei rețete și îți vei schimba complet părerea.

CITEȘTE ȘI: SFATURI IMPORTANTE PENTRU PEDICHIURĂ

Pentru a prepara deodorantul organic ai nevoie de următoarele ingrediente:

– 100 de grame de bicarbonat de sodiu

– 50 ml unt de cacao

– 30 ml ulei de cocos

– 10 picături ulei esențial de lavandă

– 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai

Cum trebuie să procedezi:

Cântărește toate cantitățile necesare cu ajutorul unui cântar de bucătărie. Într-un vas termorezistent amestecă untul de cacao și uleiul de cocos și încălzește-le la microunde până ce se topesc. Uleiul de cocos se absoarbe foarte repede în piele și nu lasă urme grase, așa că nu îți fă probleme din acest punct de vedere. Adaugă apoi uleiurile esențiale și bicarbonatul de sodiu și amestecă foarte bine. Depozitează deodorantul în recipiente curate și dezinfectate. Acesta se va solidifica în câteva ore (dacă simți căeste necesar îl poți da la frigider după ce l-ai preparat). Păstrează recipientele într-un loc uscat, răcoros, ferit de lumina soarelui,

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top