Connect with us

Revistateo.ro

ULTIMA ORĂ. Căldura, mai scumpă cu 10%!

Inedit

ULTIMA ORĂ. Căldura, mai scumpă cu 10%!

Veste proastă pentru bucureșteni: căldura se scumpește din această lună cu 10%, anunță ELCEN. Prețul gigacaloriei va fi mai mare pentru bucureștenii care vor plăti în februarie factura pe luna ianuarie. Anunțul despre scumpirea căldurii a fost făcut de primarul capitalei, Sorin Oprescu, anunță Realitatea TV.

Primarul Capitalei a declarat că nu există nicio problemă pentru populație, deoarece diferența dintre prețul actual și prețul majorat va fi plătită de primărie. „Populația nu va fi afectată. Diferența dintre prețul actual și prețul majorat va fi suportată de primărie”, anunță Oprescu.

CITEȘTE ȘI: ADMITERE 2015. REGULILE DE LA ASE BUCUREȘTI

ELCEN a mărit prețul gigacalorie fără să anunțe primăria Capitalei, scrie antena3.ro. Sorin oprescu a declarat că această majorare este o „decizie nedreaptă” din partea ELCEN și „este îndreptată împotriva bucureștenilor”. Deși a declarat că cele 10% vor fi acoperite de primărie, primarul Bucureștiului a mai spus că există RISCUL ca municipalitatea „să nu își mai permită să acopere subvențiile”.

Dacă până acum gigacaloria costa 340 de lei, de acum prețul va atinge 384 lei. Bucureștenii vor suporta cu 22 de lei în plus această mărire, deoarece restul costurilor sunt subvenționate de primăria Capitalei, anunță reporterii Antenei 3. Dacă până acum un bucureștean plătea în medie 170 lei la căldură, din luna ianuarie va plăti 192 lei.

ELCEN este subordonată și se reglementează potrivit Agenției Naționale de Reglementare a Energiei (ANRE) și acesta ar fi motivul pentru care s-ar fi produs scumpirea căldurii cu 10% în Capitală. În București va avea loc o fuziune între RADET, compania care furnizează energie termică bucureștenilor și ELCEN, fuziune care a fost aprobată de Consiliul General al Primăriei Bucureștiului.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top