Naturiste
Beneficiile uimitoare ale uleiului de Cassia
Uleiul de cassia se extrage din scoarța și frunzele arborelui de Cassia, un copac veșnic verde care crește în sudul Chinei, India, Indonezia și Taiwan. Frunzele acestui pom au o culoare roșiatică, o lungime de aproximativ 15 cm și conțin uleiuri esențiale care aduc numeroase beneficii organismului. Iată câteva dintre acestea!
Ulieul de Cassia este un foarte bun digestiv și anti diareic. Elimină infecțiile și microbii, iar conținutul de fibre ajută la o mai bună funcționare a sistemului digestiv. Proprietățile sale antibacteriene și antifungice ajută organismul să lupte împotriva intrușilor și previne apariția multor boli. Proprietățile sale antimicrobiene inhiba dezvoltarea microbilor și extinderea acestora în organism. Datorită acestor proprietăți, uleiul de Cassia tratează cu succes infecțiile urinare și ale rinichilor, dar și alte infecții din corp.
CITEȘTE ȘI: SAREA EPSOM ESTE EXTREM DE BENEFICĂ PENTRU SĂNĂTATE ȘI FRUMUSEȚE
Cu secole în urmă, uleiul de Cassia se folosea pentru a trata depresia și bolile psihice. Acesta are proprietatea de a îmbunătăți starea de spirit și de a aduce atât corpul cât și mintea într-o stare de echilibru. Este deseori utilizat în aromaterapie, parfumul său fiind unul de mijloc, ușor lemnos. El se combină foarte bine cu următoarele uleiuri esențiale: coriandru, rozmarin, mușețel, levănțică, lămâie, cimbru, chimen. totodată, acest ulei esențial este un foarte bun stimulent pentru organism. Stimulează intens funcțiile creierului, circulația, digestia și chiar metabolismul. Te ajută să fii mult mai activ și mai energic. Poți adăuga câteva picături în apa pentru baie, sau îl poți combina în măști și produse cosmetice preparate în casă.
Proprietățile sale astringente, fac din uleiul de Cassia un foarte bun toner. Reîmprospătează pilea, curăță în profunzime și stimulează circulația. Folosit pentru păr, întărește rădăcinile și lupta împotriva vârfurilor despicate. Poate fi utilizat în șampon, balsam sau în combinașie cu alte uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de cocos sau uleiul de migdale.