Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Cât de apropiată este România de China? Uite ce a declarat ambasadoarea statului asiatic la final de mandat.

Huo Yuzhen , ambasadoarea Chinei la Bucureşti, a declarat, marţi, la recepţia de rămas bun, că relaţia sino-română s-a consolidat în timpul mandatului său şi a invitat producătorii români să vină cu mai multe produse româneşti pe piaţa chineză.

Aflată la final de mandat,  ambasadoarea Huo Yuzhen a declarat că în cei trei ani petrecuţi la Bucureşti relaţiile dintre cele două ţări  „au devenit mai stabile, mai eficiente şi mai spectaculoase”, subliniind că în 2013 Li Keqiang a fost primul premier chinez care a vizitat România în ultimii 20 de ani, iar Victor Ponta a fost de două ori în China. „În ultima decadă volumul comerţului bilateral a crescut cu 34%. Exporturile României către China s-au majorat de patru ori. Anul trecut, volumul relaţiilor comerciale a depăşit 4 miliarde de dolari”, a spus Huo Yuzhen.

Diplomatul i-a invitat pe producătorii români să vină în China cu mai multe produse.

„Astăzi, cetăţenii chinezi pot gusta la ei acasă vinul românesc Feteasca Neagră şi apa Borsec. Acest lucru demonstrează interconexiunile apropiate dintre piaţa românească şi cea chineză la toate nivelurile. Invităm şi mai multe produse româneşti să intre pe piaţa chineză”, a mai spus ea.

Huo Yuzhen a făcut referire şi de relaţiile culturale dintre România şi China, amintind de deschiderea recentă a două institute Confucius în România, unul la Bucureşti şi unul la Braşov.

„În pofida distanţei geografice dintre China şi România, cele două popoare au fost întotdeauna sincere unul cu altul şi s-au tratat cu respect, fiind prietene la nevoie”, a afirmat Huo Yuzhen.

„În doar două zile voi părăsi România pentru a mă întoarce în China, ţara mea natală. Puteţi să vă imaginaţi că încă dinainte de a pleca deja îmi lipsesc românii?”, a spus ambasadoarea la încheierea recepţiei.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top