Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

A pus România în top şi ar putea-o face din nou! Cine este tânara care până la 24 de ani a obţinut 27 de medalii? Citeste aici!

În prezent este  singura sportivă care a obţinut medalia de aur pentru România la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice. Are doar 24 de ani şi anul acesta ar putea lua o decizie istorică pentru sportul românesc: să participe la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 şi să devină prima gimnastă care  participă la trei ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice.

De două ori campioană olimpică la sol (Beijing 2008) şi sărituri (Londra 2012), Sandra Izbaşa (24 de ani) este una dintre cele mai valoroase gimnaste pe care le-a avut România.  A început gimnastica la vârsta de patru ani, la Clubul Steaua şi a participat la primul concurs internaţional în 2006, urmând ca trei ani mai târziu să se facă remarcată la Europenele de la Volos, unde a cucerit trei medalii. Tot în acel an a urcat şi pe  podiumul mondial, la  Aarhus, unde a obţinut medalia de argintul la bârnă şipe cea de bronz la individual compus.

Sandra Izbaşa a adunat de-a lungul carierei 27 de medalii obţinute la Europene, Mondiale şi Jocurile Olimpice, 13 dintre acestea fiind de aur.

Sandra Izbaşa a renunţat la sportul de performanţă în 2013. Campioana cochetează însă cu ideea revenirii în sală pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 şi a declarat că va lua o hotărâre în acest sens până în luna februarie.

În prezent, ea este ofiţer locotenent şi coordonator de imagine al Clubului Sportiv al Armatei Steaua. În acelaşi timp este masterand în kinetoterapie, cu specializare pe nutriţie şi remodelare corporală.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top