Connect with us

Revistateo.ro

Revoluționarii din 1989, ÎN GREVA FOAMEI

Stiri

Revoluționarii din 1989, ÎN GREVA FOAMEI

Revoluționarii din 1989 au intrat în greva foamei din cauza unei ordonanțe de urgență care le îngreunează posibilitatea primirii banilor pentru calitatea de foști revoluționari sau rude ale martirilor căzuți la Revoluția din decembrie 1989.

Potrivit unei ordonanțe de urgență publicate în Monitorul Oficial de premierul României, Victor Ponta, în data de 30 decembrie 2014, revoluționarii vor trebui să își refacă documentația dacă vor să mai primească bani, iar acest lucru îi revoltă pe mulți dintre aceștia. Unul din revoluționarii care a intrat deja în greva foamei, Dorin Popa, a purtat mai multe discuții ieri cu ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, scrie Mediafax.

CITEȘTE ȘI: CIFRELE SF. IOAN BOTEZĂTORUL ÎN ROMÂNIA

Discuțiile dintre cei doi însă nu s-au concretizat cu o concluzie comună astfel încât atât protestele din fața Guvernului României cât și greva foamei revoluționarilor continuă. Fosta jurnalistă de la Baricada, care a scris numeroase articole pe tema Revoluției din 1989, în prezent stabilită în străinătate, Carmen Britcan, a declarat în exclusivitate pentru teotrandafri.com că revoluționarii sunt supuși unei batjocure generale. Aceasta a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis pentru a rezolva această situație care poate „atenta la siguranța națională”.

„Revoluționarii ies în stradă și pentru judecarea criminalilor care se fac vinovați de moartea a peste 1.000 de revoluționari în decembrie 1989. Nici după 25 de ani procesul judecării criminalilor nu s-a pus pe rol. Vrem să știm cine ne-a omorât camarazii, cine a tras în noi”, declară pentru teotrandafir.com, Carmen Britcan.

Fosta jurnalistă de la Baricada, care a ieșit în stradă în 1989 spune că s-a săturat să fie catalogați toți revoluționarii drept profitori: „Ne-am săturat să ni se spună că noi suntem căpușele, profitorii Revoluției! Adevărații impostori sunt ei cu comisiile lor care au făcut revoluționari pe bandă rulantă!”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top