Prajituri
Prăjitură cu mălai și portocale
Ingrediente:
– 150 de ml de ulei de măsline
– 2 ouă
– o cană de zahăr
– o cană de făină
– 150 de ml de suc de portocale
– o jumătate de cană de mălai
– un praf de copt
– un vârf de linguriță de sare
– coaja rasă de la o portocală
– coaja rasă de la jumătate de lămâie
– felii de portocală și zahăr pudră pentru decor
CITEȘTE ȘI: CHEESECAKE CU AMARETTO
Mod de preparare:
Se încălzește cuprotul la 175 de grade. Se tapetează o tavă rotundă cu foaie de copt și se unge foaia cu puțin ulei.
Într-un vas încăpător se bat ouăle cu zahărul, până ce acesta din urmă se topește, iar compoziția are o culoare pală. Se adaugă uleiul și sucul de portocală.
Într-un alt vas se cern împreună făina, mălaiul, sarea și praful de copt. Se amestecă prima compoziție cu ingredientele uscate și apoi se adaugă coaja rasă de lămâie și coaja rasă de portocală. Se amestecă ușor, până ce se obține un aluat ca pentru chec.
Aluatul se toarnă în tavă și se nivelează cu ajutorul unei spatule. Se lasă la cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii este scoasă curată.
Când este gata, prăjitura se lasă la răcit, în tavă, 15 minute. Se scoate apoi și se decorează cu zahăr pudră și felii de portocală.
Poftă bună!