Connect with us

Revistateo.ro

Ce BOLI ascunde FULARUL care îți ține de frig

Stiri

Ce BOLI ascunde FULARUL care îți ține de frig

Porți fularul pentru că ține de frig sau îți place în mod deosebit (e la modă), însă știai că acesta contribuie la formarea mai multor boli? Descoperă ce boli ascunde fularul care îți ține de frig!

FULARUL DUCE LA APARIȚIA COȘURILOR
Coșurile și roșeața ori pielea uscată de pe obraz sunt produse din cauza unei combinații între aburi și salivă, mai ales dacă îți ții fularul mereu pe gură și nu doar la gât. Acesta este de fapt mediul ideal pentru o serie de bacterii. În zona gurii și a gâtului, având în vedere aburii și saliva, este cald iar căldura este una dintre condițiile necesare pentru înmulțirea bacteriilor.

CITEȘTE ȘI: A CĂZUT UN MIT DESPRE CEREALELE INTEGRALE

FULARUL CREEAZĂ INFECȚII ÎN GÂT
Dacă ții fularul peste gură și nas ai toate șansele să te alegi cu vreo infecție în gât. Asta deoarece combinația dintre aerul umed și uscat din interiorul gâtului tău vor construi un covor ideal pentru ca bacteriile și infecția să coboare în laringe, faringe și amigdale.

FULARUL POATE DUCE LA INFECTAREA PLĂMÂNILOR
Dacă ții fularul peste gură și nas, secrețiile locale rămân izolate și avantajează apariția infecțiilor serioase în bronhii și plămâni. Este mai indicat să lași puțin aer rece să intre pe gură, chiar dacă este neplăcut, decât să creezi un mediu pentru infecții prin căldură și umiditate.

FULARUL ȘI CIUPERCILE
Pentru că ține de frig, fularul vă protejează de temperaturile joase de afară și creează o zonă caldă în jurul nasului și a buzelor dar și condițiile pentru ciuperci, herpesuri și alte infecții nazale care se pot termina cu sângerări serioase provocate de ciuperci iritante, pline de puroi.

Alte subiecte pe aceeasi tema: Ce sa NU faci cand este frig afara. Purtarea fularului peste gura este una dintre greseli

Odata cu aparitia frigului, au aparut pe strada si persoanele care se infofolesc, isi iau manusi groase si caciuli. Iata ce sa nu faci cand este frig afara.

Pe unii dintre ei ii vezi cu fular pus in dreptul gurii si cu haine nepotrivite pentru aceasta perioada.

Poate si tu esti una dintre aceste persoane, insa unele lucruri te pot imbolnavi. Cand este frig afara, trebuie sa te imbraci corespunzator si sa te incalti cu incaltamintea adecvata.

Medicii dau sfaturi despre ce sa nu faci cand este frig afara. Acestia recomanda ca in sezonul rece sa imbracam un maiou sau un tricou de bumbac. Peste el, putem sa luam un pulover, iar apoi geaca.

O greseala pe care multi o fac este sa se imbrace mult prea gros in partea de sus. Si partea de jos este la fel de importanta, iar o pereche de pantaloni ori de blugi nu este de ajuns. Trebuie sa porti pe sub pantaloni o pereche de colanti din bumbac ori dresuri groase, pentru a proteja picioarele pe frig.

Frigul porneste de la extremitati. Este obligatoriu sa porti sosete mai groase, manusi si caciula, de fiecare data cand iesi afara.
Pentru copii, parintii trebuie renunte sa le mai puna fularul pe gura. Zona se umezeste peste masura si se ajunge la dezvoltarea bacteriilor.

In cazul incaltamintei, alege o pereche suficient de calduroasa, incat sa nu fie nevoie sa porti mai multe perechi de sosete. Alege cizme imblanite si incalta o pereche de sosete.

Evita sa bei bauturi fierbinti cand vii din frig sau cand esti afara. Nu vei reusi decat sa transpiri. Acest lucru este de evitat. Poti consuma bauturi calde in interior, pentru a-ti regla temperatura.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top