Connect with us

Revistateo.ro

5 tendințe în nutriție care vor crea senzație în acest an

Dieta si Sport

5 tendințe în nutriție care vor crea senzație în acest an

La fel ca și în cazul coafurilor, pantofilor sau poșetelor, putem vorbi despre tendințe și când vine vorba despre nutriție. De la vedetele alimentației în 2015 până la indicațiile prețioase atunci când luăm masa, există multe sfaturi și trenduri de care trebuie să ținem cont în acest an. Iată cinci dintre acestea.

1. MAI MULTE ALIMENTE FERMENTATE
Luând în seamă sfaturile specialiștilor americani în nutriție, alimentele fermentate capătă tot mai mare putere în farfuriile noastre. Astfel de alimente sunt castraveții murați sau varza murată, care pot fi consumate frecvent la aproape orice masă deoarece favorizează producerea de bacterii bune care ajută digestia.

CITEȘTE ȘI: A CĂZUT UN MIT DESPRE CEREALELE INTEGRALE

2. ESENȚA E MAI IMPORTANTĂ DECÂT APARENȚA
Dacă până acum moda era să alegem cele mai frumoase roșii ori merele cele mai verzi, fără niciun defect dar și fără să se oxideze, anul 2015 vine cu întoarcerea la mama natură. Legumele puțin bătute vor fi la fel de consumabile la fel ca și fructele ceva mai coapte, mai ales că acestea conțin mai mulți nutrienți și vitamine necesare decât alimentele perfecte injectate cu chimicale.

3. SFÂRȘITUL CELOR 3 MESE PE ZI
Cercetătorii și nutriționiștii au analizat că persoanele născute în 1950 au fost obișnuite din copilărie cu mai multe mese pe zi, dar proaste, reducându-se până la celebrele trei mese pe zi cunoscute azi de toată lumea. Ei bine, acestea se vor reduce în 2015 la două sau o singură masă ceva mai consistentă: una dimineața și cealaltă după masă, și asta deoarece, trăind în secolul vitezei, omul începe să își dea seama că poate face față alimentației sănătoase chiar și dacă nu se îndoapă mereu.

4. MAI MULTE PRODUSE AFUMATE
O altă modă pe care nutriționiștii au prevăzut-o încă de la jumătatea anului 2014 este moda legumelor afumate. Roșiile din cuptor, prăjite sau trecute ușor prin ulei ori castraveciorii aruncați în cratiță lângă omletă capătă elemente noi și contribuie la valoarea nutritivă de care are nevoie organismul în mod constant.

5. INFLUENȚA GENERAȚIEI Z
Generația Z este generația de copii din 1995 care pune prețul pe simplitate și sănătate când vine vorba de mâncare. Aceștia vor opta mereu pentru o masă copioasă dar sănătoasă, iar din 2015 se va vedea acest lucru printr-un ușor declin sau o transformare a fast-food-urilor în locuri în care se poate mânca și o felie de roșie sănătoasă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top