Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Vezi cât trăieşti în funcţie de activitatea solară

Mai exact, persoanele născute într-o perioadă calmă a activității solare ar putea trăi mai mult decât cele care au venit pe lume într-o perioadă mai zbuciumată a astrului zilei. Această teorie are la bază un studiu elaborat de mai mulţi cercetători norvegieni, publicat miercuri în revista ‘Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences’, potrivit AGERPRES.
Aceasta este prima cercetare care scoate în evidență importanța radiațiilor ultraviolete (UV) asupra organismului uman încă din primele sale zile de existență. Razele UV constituie aşadar un factor de stres care poate afecta supraviețuirea și fertilitatea, cel mai probabil prin daunele produse celulelor și ADN-ului, au afirmat autorii studiului respectiv.
Colectivul de specialiști de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie a ajuns la această concluzie după ce a alcatuit o bază date demografice formată din 8.600 de persoane născute între 1676 și 1878, alături de informații legate de activitatea solară din respectivul interval de timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top