Connect with us

Revistateo.ro

Terapia cu vin

Cosmetica

Terapia cu vin

Terapia cu vin. Ştim că pare ciudat, dar terapiile spa cu extracte din vin promit să reîntinerească pielea şi să ofere tenului un aspect mai tanar şi ferm, asta datorită conţinutului bogat în resveratrol. Pielea beneficiază în cadrul acestor tratamente de substanţele nutritive din vin, fiind practic hrănită cu antioxidanţi puternici. Dacă nu ne credeţi pe cuvant, uitaţi-vă la Catherine Deneuve, care s-a declarat cu mult timp în urma adepta suplimentelor alimentare şi a cosmeticelor pe baza de vin.

Vinoterapia este ridicată la rang de artă în Franţa, unde ritualurile de îngrijire corporală cu vin şi sâmburi de struguri garantează că veţi avea o piele tonifiată şi reîntinerită. Pentru a beneficia din plin de proprietăţile vinului, este recomandat să căutaţi o sticlă de vin natural, fără alte adaosuri. Tot studiul amintit anterior, publicat în Jurnalul American de Nutriţie Clinică, arată că un pahar de vin roşu băut în timpul mesei reduce cu 20% colesterolul „rău”, cunoscut şi ca LDL.

Iată aşadar câteva tratamente pentru corp pe bază de licoare bahică:

Mască facială anti-rid cu vin roşu
Ingrediente:
2 linguri de vin roşu
1 gălbenuş
2 linguriţe de miere
Preparare: Separă albuşul de gălbenuş şi bate bine gălbenuşul, apoi încorporează şi celelalte ingrediente până vei obţine o compoziţie omogenă. Aplică apoi pe tenul proaspăt curăţat şi lasă masca să acţioneze aproximativ 15 minute. Clăteşte bine cu apă caldă şi aplică o loţiune tonică.

Loţiune tonică antioxidantă, pe bază de vin
Ingrediente:
O jumătate de cană de vin alb, natural
O cană de ceai verde concentrat
Preparare: Amestecă ingredientele într-o sticluţă cu pulverizator şi aplică dimineaţa şi seara. Fiind o compoziţie cu alcool, ai grijă la zonele sensibile din jurul ochilor şi buzelor.

Împachetare anticelulitică cu alge şi vin
Ingrediente:
O cană de vin roşu
5 linguri de pudră de alge marine
5 linguri de miere
10 picături de ulei esenţial de lavandă
Argila
Preparare: Amestecă bine ingredientele, în timp ce adaugi argila, până când obţii o pastă ce poate fi aplicată cu uşurinţă pe piele. Dacă nu găseşti pudră de alge marine, poţi măcina o mână de alge de mare deshidratate. Pe pielea curată, aplică masca obţinută, apoi înfăşoară-te cu o folie alimentară şi lasă să acţioneze o oră.

Tratament cu vin şi ciocolată pentru păr
Ingrediente:
4 linguri de vin roşu
3 linguri de cacao
O lingură de miere
O lingură de ulei din sâmburi de struguri
Preparare: După ce ai omogenizat toate ingredientele, aplică masca obţinută pe părul umed . Lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte-ţi părul bine şi aplică un balsam.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top