Connect with us

Revistateo.ro

Pedro Almodovar a dezvăluit UNUL DIN CELE MAI MARI SECRETE ale filmelor sale

Stiri

Pedro Almodovar a dezvăluit UNUL DIN CELE MAI MARI SECRETE ale filmelor sale

Cineastul spaniol Pedro Almodovar a explicat pentru publicul londonez că inconfundabilele personaje feminine din filmele sale de succes sunt inspirate din femeile tărâmului său natal, La Mancha, și toate aceste femei seamănă izbitor cu cele pe care regizorul le-a cunoscut în copilăria sa.

„Când eram copil, am crescut înconjurat de femei puternice, precum mama mea și vecinele mele. Este tipul generației de femei care a salvat țara (n. r.: Spania) în perioada războiului”, a declarat regizorul la transpunerea pe ecrane a musicalului „Mujeres al borde de un ataque nervioso”, la Londra. Almodovar le descrie pe femeile din regiunea spaniolă La Mancha ca fiind femei fără prejudecăți, care sunt dispuse să vorbească despre orice, atât acasă la ele cât și pe stradă.

În această declarație, Almodovar s-a referit cu precădere la femeile din musicalul „Mujeres al borde…”, deși a lăsat să se înțeleagă că în general se inspiră în crearea și alegerea personajelor feminine din filmele sale din femeile regiunii în care s-a născut. Filmul cu pricina, prezentat din nou la Londra, a câștigat 5 premii Goya în Spania și a fost nominalizat la Premiile Oscar la categoria „cel mai bun film străin”, în 1989.

cartelespeliculas.com

cartelespeliculas.com

Acesta a vorbit și despre personajele din film: „Personajul Pepa este cel mai dificil de interpretat, din cauza haosului care o înconjoară”. Regizorul spune că a găsit cu greu pe cineva pentru acest rol, însă în cele din urmă soluția a fost actrița Carmen Maura.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top