Connect with us

Revistateo.ro

Iată de ce ai părul lipsit de viață

Par & Coafuri

Iată de ce ai părul lipsit de viață

Vremea este unul din factorii principali care afectează calitatea părului. Mai ales acum, în perioada sezonului rece, părul tău este expus la temperaturi scăzute, umiditate excesivă și aerul uscat din interior. Toate acestea îl pot deteriora și îl privează de uleiurile naturale și hidratare. De aceea este indicat să aplici măști naturale care reechilibrează nivelul de hidratare și să ai în casă un umidificator.

Tratamentele de netezire și îndreptare a părului făcute mult prea des conduc la acumularea de proteine pe firul de păr și îl slăbesc, acesta devenind mult mai fragil și mai predipus la deteriorare. De asemenea, ustensilele precum placa de păr sau foehnul îl usucă foarte tare. De aceea este recomandat să aplici produse care crează un strat protector înainte de a te coafa.

Schimbările hormonale au și ele un rol major în ceea ce privește sănătatea părului tău. Pilulele contraceptive, sarcina, sau menopauza pot avea efecte negative și pot conduce la uscăciune și fragilitate. În acest caz trebuie să mergeți la medic pentru a vă prescrie un tratament corespunzător.

Un alt factor care conduce la uscarea firului de păr este utilizarea produselor de îngrijire necorespunzătoare. Este necesar să cunoști nevoile părului tău înainte de a achiziționa un produs. Dacă ai rămas fără șampon, evită să împrumuți de la iubitul tău. Este mai bine să te speli doar cu apă sau să folosești balsamul pentru a înlătura murdăria, decât să te speli cu un șampon care nu este benefic pentru tipul tău de păr. De asemenea, ai mare grijă atunci când îți perii părul. Nu este recomandat sub nicio formă să faci acest lucru atunci când ai iești din duș sau când ești udă pe cap.

Utilizează un balsam de păr mai puternic și protejează-te împotriva razelor UV. Nu uita să ai un umidificator în cameră și folosește cel puțin o dată pe săptămână măști naturale.

1 Comment

1 Comment

  1. veronica

    2015-01-21T21:39:40+02:00 at 2015-01-21T21:39:40+02:00

    Foarte corect

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top