Stiri
Secrete pentru o manichiură de calitate
Lacul de unghii are tendința de a se usca în timp, ceea ce îl face mult mai fragil. În fiecare seară, înainte de a merge la culcare este recomandat să îți masezi unghia și zona din jurul acesteia cu ulei pentru cuticule. Astfel pielea se hidratează și lacul se înmoaie. El rămâne flexibil și nu se va crăpa la fel de repede.
Așteaptă aproximativ un minut înainte de a aplica fiecare strat de lac. Aplică mai întâi o bază, apoi primul strat, al doilea dacă este necesar și un top la final. Dacă nu permiți solvenților din formulă să se evapore, lacul nu se va fixa cum trebuie și există riscul să se crape sau să sară de pe unghii mai repede decât te așteptai.
Este recomandat să aplici două, poate chiar trei straturi subțiri de lac, în loc de unul singur, mai gros. Atunci când ai prea mult lac pe unghii, acesta nu rezistă mai mult de 2-3 zile. Un rol important în această situație îl are ultimul strat, care trebuie să fie o formulă protectoare, eventual care să ofere luciu.
Înainte de a aplica lacul de unghii, curăță suprafața acestora cu o dischetă demachiantă îmbibată în alcool sanitar, pentru a îndepărta toată murdăria și uleiurile în exces. Acesta este unul dintre cele mai importante trucuri. Trebuie să știi că acetona nu îndepărtează în proporție de 100% murdăria. În plus, aceasta conține ingrediente hidratante, iar astfel se crează o suprafață la care oja nu aderă foarte bine.
Dacă în urma acetonei îți rămân pete, poți apela la următorul truc: înmoaie degetul arătător de la mâna opusă în acetonă și ține-l timp de câteva secunde peste unghia pătată.