Connect with us

Revistateo.ro

Critics Choice Movie Awards şi-a desemnat câştigătorii

Inedit

Critics Choice Movie Awards şi-a desemnat câştigătorii

Critics Choice Movie Awards şi-a desemnat câştigătorii. „Boyhood”, care a fost nominalizată joi la şase categorii ale Oscarului din 201, a câştigat titlul de cel mai bun film al anului 2014 din partea celor de la Broadcast Film Critics Association, cea mai mare organizaţie a criticilor de film din Statele Unite ale Americii şi Canada.

Cel care a primit premiul a fost regizorul filmului, Richard Linkater, care a realizat producţia pe durata a 12 ani, având strălucita idee de a folosi aceiaşi actori. În plus, Patricia Arquette, care joacă în „12 de copilărie”, a câştigat şi ea premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Două distincţii din partea criticilor nord-americani le-a primit şi actorul Michael Keaton pentru cel mai bun actor într-o comedie şi cel mai bun actor, ambele pentru prestaţia din „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”. Filmul tocmai amintit a câştigat în total şapte premii, inclusiv pentru cea mai bună distribuţie. Mai mult decât atat, el este considerat unul dintre favoriţi la câştigarea premiului Oscar pentru cel mai bun actor.

Julianne Moore, care ar putea lua Oscarul pentru cea mai bună actriţă, a câştigat din partea criticilor nord-americani titlul de cea mai bună actriţă pentru prestaţia sa din „Still Alice”, unde interpretează rolul unei profesoare bolnave de Alzheimer.

„The Grand Budapest Hotel” a primit trei distincţii, pentru cel mai bun film de comedie, cea mai bună regie artistică şi cele mai bune costume.

Actriţa Jenny Slate a fost premiată şi ea, la categoria cea mai bună actriţă de comedie, pentru rolul din pelicula „Obvious Child”.

J.K Simmons a câştigat trofeul la categoria cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul profesorului de muzică din „Whiplash”, pentru care ar putea primi şi un Oscar pe 22 februarie.

Ellar Coltrane a obţinut distincţia Critics Choice pentru cel mai bun debut, în „12 ani de copilărie”. „În urmă cu un an nu credeam că îi va păsa cuiva de acest film”, a declarat Coltrane.

Premiul pentru cel mai bun film de acţiune a fost oferit peliculei „Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy”, iar Bradley Cooper a câştigat premiul categoriei cel mai bun actor într-un film de acţiune, pentru rolul din „American Sniper”, peliculă regizată de Clint Eastwood.

Emily Blunt a fost laureata categoriei cea mai bună actriţă într-un film de acţiune, pentru interpretarea sa din „Edge of Tomorrow: Prizonier în timp/ Edge of Tomorrow”.
„Marea aventură Lego/ The Lego Movie”, care deşi nu a fost inclusă pe lista nominalizărilor la premiile Oscar pentru cel mai bun film de animaţie, a fost premiat de criticii nord-americani la această categorie.
Premiile pentru scenariu au revenit filmelor de excepţie „Fata dispărută/ Gone Girl” şi „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”.

Cel mai bun film străin a fost desemnat filmul „Force Majeure”, o coproducţie Suedia, Danemarca, Norvegia, iar cel mai bun documentar a fost numit „Life Itself”.

Printre premiile acordate anul acesta ca o recunoaştere a meritelor de-a lungul carierei s-a numărat distincţia Louis XIII Genius, decernat regizorului Ron Howard. În plus, MVP (most valuable player, actorul cel mai valoros, n.r.), acordată pentru prima dată, a revenit actriţei Jessica Chastain, pe când Kevin Costner a fost premiat pentru întreaga sa activitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top