Connect with us

Revistateo.ro

Remedii eficiente pentru mâini catifelate

Frumusete

Remedii eficiente pentru mâini catifelate

Apa caldă poate face minuni. Înmoaie-ți mâinile în apă caldă în care ai adăugat câteva picături de ulei esențial de lavandă sau ulei esențial de trandafiri, timp de 10 minute. Ai grijă la temperatura apei și nu uita că atunci când este fierbinte usucă pielea și mai tare.

Un remediu rapid, ideal pentru zilele de iarnă friguroase, este exfoliantul din zahăr și ulei de măsline. Uleiul de măsline este un hidratant excelent, fiind bogat în vitamina E, iar zahărul îndepărtează pielea uscată și celulele moarte. Masează mâinile cu o pastă obținută din o lingură de zahăr și două linguri de ulei de măsline, timp de 10 minute. Clătește-te apoi cu apă caldă. Nu mai este necesar să folosești o cremă hidratantă.

Masează-ți mâinile cu o pastă formată dintr-o lingură de tărâțe de ovăz și 3 linguri de ulei de migdale. Uleiul de migdale are proprietăți reparatoare și este eficient pentru tratarea pielii crăpate și uscate, iar tărâțea de ovăz exfoliază și hrănește mâinile în profunzime.

Un alt remediu eficient este amestecul din unt și ulei de migdale. Untul lubrifiază pielea și uleiul de migdale, bogat în vitamina E, reduce aspectul liniilor fine și hidratează în profunzime. Pentru a prepara acest amestec ai nevoie de o linguriță de unt la temperatura camerei și 2 linguri de ulei de migdale. Amestecă-le cu ajutorul unei linguri și masează-ți mâinile timp de 2-3 minute. Spală-te cu apă caldă și vei vedea diferența instant!

Gălbenușul de ou conține o cantitate mare de vitamina A, ideală pentru sănătatea pielii. Amestecat cu migdale și miere de albine, acesta este cel mai eficient remediu împotriva pielii crăpate și uscate. Zdrobește o5 migdale și amestecă-le cu un gălbenuș de ou și o linguriță de miere. Lasă amestecul pe mâini timp de 15 minute și apoi spală-te cu apă caldă. Pielea va fi mai fină și mai catifelată.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top