Connect with us

Revistateo.ro

A fost anunțat cel de-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL!

Inedit

A fost anunțat cel de-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL!

Conturile de Twitter ale mai multor publicații americane au anunțat la finalul săptămânii trecute declanșarea unui nou război mondial, anunțul ”aparținându-i” Papei Francisc. Acesta ”ar fi declarat” că războiul va începe din cauza disensiunilor între Statele Unite ale Americii și China.

Un mesaj apărut pe contul de Twitter al agenției americane United Press International spunea că „al Treilea Război Mondial a început”. Hackerii au spart și contul ziarului New York Post, care anunța pe rețeaua de socializare că mai multe rachete chineze au atacat portavionul USS George Washington.

New York Post, parte a trustului condus de Rupert Murdoch, News Corp, a susținut într-un comunicat de presă faptul că adresa lor de Twitter a fost piratată pentru o perioadă scurtă și cazul este în anchetare. Mesajele au fost șterse ulterior de pe Twitter.

Nu sunt însă singurele alarme false despre al Treilea Război Mondial. Tot la finalul săptămânii trecute se anunța și că președinta Rezervei Federale, Janet Yellen, a anunțat fixarea unei dobânzi de referință negativă. Publicațiile britanice nu sunt singurele piratate în ultima vreme de către hackeri. Victimele violatorilor cibernetici au fost nenumărate în ultimii doi ani, printre care France Press sau prestigiosul BBC.

Despre Al Treilea Război Mondial au apărut informații false de-a lungul timpului: din 2010 se creează o serie de scenarii despre un nou război global: conflictul cu terorismul și Statul Islamic, un conflict major între Occident și Rusia, un conflict armat chiar între statele europene sau unul pornit de SUA cu China. Niciunul dintre scenarii nu este încă suficient de credibil, teoreticienii, analiștii militari și istoricii susținând că acestea sunt pure fantezii.

Cu toate acestea, lumea este pândită de reale pericole: ascensiunea Statului Islamic și lupta cu terorismul continuă (vezi Charlie Hebdo), Ebola continuă să facă ravagii în Africa de Vest, Europa este și acum în criză economică etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top