Connect with us

Revistateo.ro

Ele sunt cele mai bogate femei din lume

Inedit

Ele sunt cele mai bogate femei din lume

Ele sunt cele mai bogate femei din lume. Conform CNN, doar 17% din cele 286 de doamne-miliardar şi-au câştigat singure averea. Dintre toate ţările din lume, Statele Unite au în prezent cele mai multe femei miliardar, dar estimările arată că numărul acestora va fi depăşit de cel al bogătaşelor din statele emergente.

Media de vârstă a acestora este de 61 de ani şi peste 65% dintre ele şi-au moştenit averea prin companii multinaţionale, ca Walmart ori L`Oreal.

În continuare vă prezentăm topul celor mai bogate femei pe regiuni, după cum urmează:

America de Nord – Cea mai bogată femeie din S.U.A. este Christy Walton, moştenitoarea averii soţului său, John Walton – fiul fondatorului Walmart, Sam Walton. După ce a rămas văduvă în 2005, aceasta s-a pomenit cu o avere estimată la 37,9 miliarde de dolari, devenind astfel şi cea mai bogată femeie din lume. Statele Unite au cel mai mare număr de rezidenţi miliardari de pe planetă, atât bărbaţi cât şi femei. Aici trăiesc nu mai puţin de 609 dintre cei mai bogaţi oameni de pe pământ.

Europa – Cea mai bătrână femeie de pe lista noastră este moştenitoarea imperiului L`Oreal, Liliane Bettencourt, în vârstă de 92 de ani. La doar 15 ani, aceasta şi-a început ucenicia la faimoasa companie de cosmetice a tatălui său, iar acum este pe primul loc în Europa şi pe al doilea loc în lume în topul celor mai bogate femei, cu o avere de 31,3 miliarde de dolari. Europa este totodată şi zona cu cei mai mulţi miliardari, cu 775 dintre cei mai avuţi oameni.

Zona australo-asiatică – Moştenitoarea unor afaceri în domeniul minier, Gina Rinehart este cea mai bogată femeie din zona Asiei şi a Australiei. Publicaţia Forbes a denumit-o “regina comerţului cu minereu de fier”, iar femeia în vârstă de 60 de ani controlează acum Hancock Prospecting, cu o avere estimată la 14,8 miliarde de dolari.

America Latină – Titlul de cea mai bogată femeie este împărţit de Vanessa, Maria şi Johanna Slim, care sunt fiicele miliardarului mexican Carlos Slim şi se estimează că fiecare deţine câte 6,3 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o avere cumulată de apoximativ 19 miliarde de dolari.

Asia – La doar 33 de ani, Yang Huiyan este considerată cea mai tânără femeie din top şi cea mai bogată din Asia, după ce în 2007 a primit de la tatăl sau 70% din acţiunile companiei imobiliare Country Garden; în prezent averea sa ar fi de circa 6,3 miliarde de dolari.

1 Comment

1 Comment

  1. bogdan

    2015-03-10T13:36:54+02:00 at 2015-03-10T13:36:54+02:00

    multumesc de articol. foarte interesant le-ai asezat pe continente, insa eram curios la ¨capitolul¨ Europa sa aflu, in Romania care sunt statisticile referitor la cele mai bogate femei din Romania care au plecat de jos. Util articolul.. multumesc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top