Connect with us

Revistateo.ro

Copiii sunt prea stresaţi din cauza temelor

Sanatate

Copiii sunt prea stresaţi din cauza temelor

Copiii sunt prea stresaţi din cauza temelor. Prea multe teme de casă pot fi dăunătoare, susţin medicii care au analizat cu atenţie acestora asupra celor mici. Volumul mare de activităţi şcolare, temele, dar şi aşteptările uneori exagerate ale părinţilor şi ale cadrelor didactice ajung să-I afecteze enorm pe şcolari.

„Se constată în ultima periodă un grad ridicat al copiilor care suferă de anxietate, dificultăţi şcolare, probleme emoţionale care au mare legătură cu factorul educaţional şi cu stresul şcolar”, spune ANGELA LĂCĂTUŞU, psiholog, citată de realitatea.net.

Problemele apar în momentul în care copiii primesc un volum mare de teme, dar şi din cauza presiunii din partea dascălilor sau părinţilor. În plus, asta îi va face pe copii să-şi dorească să se autodepăşească până în stadiul în care îşi impun standarde prea înalte, pe care nu le pot atinge, moment în care poate interveni depresia.

Se pare că şi părinţii sunt de aceeaşi părere cu psihologii, iar cei mai mulţi dintre ei se plâng că temele sunt prea multe şi prea dificile, iar în unele cazuri, nici măcar părinţii nu le pot rezolva. Pe de altă parte, cadrele didactice spun că temele în plus sunt menite a-i ajuta pe micuţi să progreseze intelectual şi că doar activitatea din cadrul orelor de curs nu este suficientă.

Pentru a preveni aceste tulburări, părinţii sunt sfătuiţi să nu-i evalueze pe copii doar pe baza notelor şi să petreacă pe cât posibil mai mult timp cu aceştia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top