Connect with us

Revistateo.ro

Cum să-ți trezești ENERGIA KUNDALINI în 3 pași

Stiri

Cum să-ți trezești ENERGIA KUNDALINI în 3 pași

Mai întâi să stabilim în linii mari ce este energia Kundalini. Cuvântul Kundalini vine din limba sanscrită (limba vorbită în India de hinduși). Termenul kundal descrie energia primordială care este prezentată sub forma unor bucle, trei la număr, ce se învârt în formă de spirală la baza coloanei vertebrale. Kundalini este menționată și în Upanishade sau în scrierile tantrice și este energia supremă, cea care curăță trupul și sufletul de impurități.

Guru Vashistha spune despre energia Kundalini că este energia care îți oferă o stare de bine deoarece deține cunoașterea absolută, manifestată prin iluminarea spirituală. Există mai multe tehnici de a simți energia Kundalini străbătând corpul, însă cele mai simple (la prima vedere) sunt cele de respirație.

PASUL 1. Inspirați adânc concentrându-vă atenția pornind de la baza coloanei vertebrale, urcând ușor aerul spre zona superioară a capului. Același lucru îl faceți pentru expirație, în sens invers. Focalizați-vă tot timpul pe acest sistem inspirație-expirație sus-jos, schimbând tot timpul traseul, însă nu depășiți zona coloanei vertebrale.

PASUL 2. După ce ați urmat pasul 1 timp de 5-6 minute, continuați prin a vă concentra pe respirația pornită de la plămâni spre zona celui de-al treilea ochi (frunte). Încercați să apăsați respirația spre față astfel: inspirați puternic apăsând aerul când ajunge în zona ochilor și urcă spre frunte, iar apoi expirați apăsând aerul când ajunge în zona gurii și coborând spre piept.

PASUL 3. Cel de-al treilea pas este oarecum mai simplu, însă necesită la fel de multă concentrare. Combinați tehnicile de la pasul 1 și 2 și rostiți în gând sau cu voce tare numele unui guru iluminat sau al unui sfânt la care vă rugați frecvent. Nu trebuie să fiți de religie hindusă, puteți rosti un nume de sfânt din religia căreia îi aparțineți. Repetați numele acelui sfânt în timpul respirației (atât la inspirație cât și la expirație) deoarece veți împrumuta de la acest sfânt sau guru calitățile și lumina călăuzitoare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top