Connect with us

Revistateo.ro

Îngrijirea vaginului şerveţelele umede versus cele uscate

Educatie

Îngrijirea vaginului: şerveţelele umede versus cele uscate

Îngrijirea vaginului: şerveţelele umede versus cele uscate. O igienă intimă deficitară poate duce la naşterea unor infecţii precum cele vaginale ori ale colului uterin, unele dintre ele fiind destul de greu de tratat. Spre exemplu, dacă nu folosesc produse de îngrijire cu un PH special, femeile se pot trezi cu vaginită, o boală a organului genital cauzată de diferiţi germeni precum Escherichia coli ori alţi streptococi, afecşiune ce necesită tratament de specialitate.

Pentru o curăţare rapidă şi eficientă a zonei intime doamnele recurg la utilizarea şerveţelelor intime, întrucât la fabricarea acestora se foloseşte alcool în cantitate optimizată special pentru a steriliza aproape integral zona sensibilă a femeilor. Din nefericire, acest ritual duce şi la distrugerea florei bacteriene benefice, iar asta va cauza o vulnerabilitate la boli a vaginului.

De aceea, specialiştii recomandă folosirea şerveţelelor uscate, fără parfum, pentru că sunt mai sigure decât cele umede. În acelaşi timp, nu sunt indicate spălăturile vaginale în exces, pentru că acestea vor duce, din nou, la dezechilibrarea PH-ului şi a florei bacteriene.

Ginecologii atrag atenţia şi asupra utilizării tampoanelor interne, întrucât acestea favorizează dezvoltarea în exces a bacteriilor. În cazul în care le folosiţi totuşi, limita de utilizare este de 4 ore.

Pentru o îngrijire optimă a zonei intime trebuie să folosiţi doar produse create special pentru asta, cu un PH special, fără parfum şi cât mai puţine cosmetice, iar pe perioada ciclului menstrual se recomandă spălarea cu apă şi săpun neutru de cel puţin două-trei ori pe zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top