Connect with us

Revistateo.ro

Riscurile la care te expui atunci când te epilezi

Frumusete

Riscurile la care te expui atunci când te epilezi

Riscurile la care te expui atunci când te epilezi.

Un procedeu rapid de eliminare a părului de pe piele este rasul. Pentru că este ieftină şi uşor de îndeplinit, această epilare cu lama reprezintă totodată şi cea mai des întâlnită modalitate de a scăpa de firele nedorite. Cu toate astea, dacă vă radeţi părul, unele fire ar putea creşte pe sub piele, iar asta ar duce la iritarea zonei respective. Dacă nu sunt înlocuite la timp, sau ruginesc, probabilitatea ca pielea să se infecteze creşte semnificativ. În plus, pot apărea cazuri de foliculită, o infecţie a rădăcinii firului de păr cauzată de diferite bacteria precum stafilococi sau fungi.

În cazul epilării cu ceară, tehnica poate fi una extreme de dureroasă, asta şi în funcţie de porţiunea de piele pe care se face această procedură. Şi ea poate duce la iritarea pielii şi la inflamarea ei, iar dacă ceara nu este îndepărtată la timp, doamnele îşi pot chiar arde pielea. Mai mult decât atât, pielea trebuie să fie întinsă bine, căci altfel este posibil să vă apară vânătăi în momentul în care benzile sunt îndepărtate.

Puţin diferită de cea cu ceară, epilarea cu zahăr presupune înlocuirea compusului adherent cu unul format din amestec de zahăr, apă şi suc de lămâie. Avantajul constă în faptul că este posibil să apară o roşeaţă mai redusă decât în cazul epilării cu ceară, datorită ingredientelor naturale. Asta nu înseamnă că nu există riscul apariţiei foliculitei, ori a sângerării locale cauzate de smulgerea benzilor.

O altă soluţie pusă în practică de cele care vor să elimine rapid firele inestetice este şi crema depilatoare. Aceasta se aplică pe piele pentru face face posibilă desprinderea mult mai uşoară a firelor de păr. Cu toate astea, compuşii chimici din soluţia-minune pot irita pelea destul de grav, ajungându-se chiar şi la arsuri ori erupţii cutanate.

O modalitate mai puţin convenţională de eliminare a părului nedorit o reprezintă epilarea cu aţă. Pentru asta este nevoie de un fir special, mai subţire decât cel folosit la cusut, care este răsucit şi plimbat apoi de-a lungul suprafeţei pielii, după care se indepărtează brusc, ia firele de păr prinse vor fi smulse. Chiar dacă procedeul este unul rapid şi natural, implică destul de multă durere şi nu garantează că firele de păr nu vor creşte apoi pe sub piele, la fel ca şi în cazul celorlalte tratamente.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top