Connect with us

Revistateo.ro

Fericirea eternă o găseşti în aceste lucruri mărunte

Cuplu

Fericirea eternă o găseşti în aceste lucruri mărunte

Fericirea eternă o găseşti în aceste lucruri mărunte.

1. Un cadou pregătit pentru zilele “negre”. Nu spune nimeni să ne răsfăţăm cu cele mai scumpe produse, iar această idee pare să fie binevenită în momentele mai dificile. De la o mâncare delicioasă şi până la un masaj de relaxare, lucrurile mărunte prin care îi arătaţi celui de lângă voi cât de mult îl apreciaţi fac cât toate averile din lume.

2. Şterge din vocabular expresia „Ţi-am spus eu”. În momentul în care aţi greşit, nu va fie teamă să recunoaşteţi acest lucru. Mai ţineţi minte zicala “greşeala mărturisită e pe jumătate iertată”? la fel şi în cazul în care aveţi dreptate. Nu vă laudaţi cu asta în faţa celor din jur şi mulţumiţi-vă doar cu gândul că aţi procedat corect de la bun început. Până la urma nimeni nu-i perfect, nu-i aşa?

3. Împărtăşiţi experienţele fizice. Faceţi lucruri impreună care vă fac plăcere. Fie că ieşiţi la o plimbare în parc, ori mergeţi la sala de fitness îmreună, astfel de activităţi vă vor face puţin mai fericiţi în fiecare zi. Puţin cu puţin se face puţin mai mult, corect?

4. Învăţaţi cum să vă stopaţi furia. Învăţaţi cum să vă controlaţi sentimentele, în special pe cele negative. Un experiment reuşit este să vă ţineţi de mână cu partenerul în momentul în care doriţi să-i reproşaţi ceva ori să-l mustraţi. Certurile nu duc la nimic bun. Niciodată.

5. Împărţiţi treburile casnice. Lăsaţi expresia femeia la cratiţă, bărbatul duce gunoiul. Planificaţi-vă treburile casnice astfel încât să terminaţi repede şi în timp util pentru a vă relaxa împreună.

6. Nu vă certaţi niciodată pentru lucurile mărunte. Este foarte uşor să ne certăm, dar atât de grea este împăcarea încât nu are rost să existe divergenţe între voi doi. Concentraţi-vă mai bine asupra a ce este important prentu voi şi lăsaţi lucrurile mărunte deoparte.

7. Faceţi complimente. Cine nu adoră să primească cât mai multe complimente? Cu cât sunt mai sincere, cu atât mai bine. “Ce bine arăţi azi” ori “Eşti cel mai frumos bărbat” poate face ziua mult mai fericită persoanei de lângă noi şi nu ne costă nimic.

8. „Mulţumesc!” Acest cuvânt magic trebuie rostit cât mai des, fie că-i multumim persoanei de lângă noi pentru că ne este alături, fie pentru că ne aduce cafeaua la pat dimineaţa ori alte lucruri de genul acesta. Faceţi asta zilnic şi arătaţi-i celui de lângă voi cât de norocoşi sunteţi amândoi unul cu celălalt.

9. Îndemnaţi, nu împingeţi. În orice relaţie câteodată este nevoie ca cineva să-l ghideze pe celălalt. Asta nu înseamnă că trebuie să fie un lucru făcut cu forţa, ci mai degrabă cu puterea cuvintelor, mult mai mare şi de efect.

10. Rămâneţi interesaţi unul de altul. Încercaţi să descoperiţi în fiecare zi un lucru nou la partenerul vostru. Cum şi-a aranjat părul, ce gesturi face atunci când vorbeşte, sau cum respiră atunci cand doarme. Astfel de lucruri vor face re’laţia să dureze, iar pe voi fericiţi că sunteţi într-o permanentă descoperire.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top