Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi pentru sănătatea ochilor

Sanatate

Sfaturi pentru sănătatea ochilor

Sfaturi pentru sănătatea ochilor.

Aportul de antioxidanţi. Tot mai multe studii arată că un nivel redus de antioxidanţi duce la creşterea riscului de degenerescenţă maculară, boală oftalmologică în urma căreia apare distrugerea vederii. Drept urmare, încearcă să incluzi cât mai mult în alimentaţia ta produse bogate în vitamina C, E, luteină şi zeaxantină (nutrienţi pe care îi găseşti mai ales în legumele cu frunze verzi).

Consumă ouă. Mulţi oameni consumă doar albuşul, de teamă că gălbenuşul va duce la mărirea colesterolului. Pe lângă faptul că mijlocul oului conţine luteină şi zeaxantină, Thomas Wilson, profesor în cadrul Universitatii Massachusetts-Lowell, a demonstrat prin câteva cercetări că persoanele care consumă ouă zilnic îşi sporesc aportul de aceşti nutrienti fără să-şi mărească nivelul de colesterol “rău”, informează eatingwell.com.

Mănâncă peşte mai gras. O altă cercetare, publicată recent şi desfăşurată pe 88.000 de persoane, a arătat cum cei care au consumat de două ori pe săptămână peşte gras (somon, sardine, macrou, hering, păstrăv) aveau un risc cu aproape o treime mai scăzut de a face degenerescenţă maculară avansată. Şi crustaceele pecum crabii ori stridiile oferă o cantitate ridicată de zinc, un alt nutrient important pentru vedere.

Suplimentele alimentare. Chiar dacă este indicat ca nutrienţii amintiţi mai sus să fie introduşi în organism printr-o alimentaţie adecvată, dacă ai anumiţi factori de risc ai vederii, poţi cere părerea unui oftalmolog despre ce suplimente alimentare ar trebuie să iei. Nu este indicat însă să mergi direct la farmacie fără o prescripţie, pentru s-ar putea să-ţi faci mai mult rău decât bine.

Atenţie la tensiunea arterială şi greutate. Printre riscurile la care se expun cei cu o tensiune arterială ridicată se află şi degenerescenţa maculară legată de vârstă, aşa că reducerea tensiunii duce la reducerea riscului apariţiei acestei boli.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top