Connect with us

Revistateo.ro

DANSUL DIN BURIC: 5 beneficii pentru sănătate

Sanatate

DANSUL DIN BURIC: 5 beneficii pentru sănătate

Dansul din buric este benefic pentru o serie de probleme de sănătate: ajută la dezvoltarea mușchilor abdominali, întărește zona pelvisului și minimalizează efectele de disconfort produse după naștere sau odată cu instalarea menopauzei.

Mai mult de atât, dansul din buric are și un efect psihologic nebănuit, ajutând la creșterea autostimei, susține medicul Carolina Walker de la Centradaenti din Spania. „Dansul din buric lucrează toată musculatura abdomenului, abdomen care pune în mișcare multe alte părți ale corpului precum pelvisul, iar în acest mod, dansul din buric reușește ceea ce puține exerciții pot s-o facă”, susține dr. Walker.

1. STOMACUL, PARTE IMPORTANTĂ A CORPULUI
Așa cum ai aflat deja, dansul din buric flexibilizează corpul și face mușchii abdomenului mai elastici. Acesta lucrează și zona lombară și pelvisul.

CITEȘTE ȘI: VREI O INIMĂ SĂNĂTOASĂ? RESPECTĂ ACESTE 6 OBICEIURI!

2. DANSUL DIN BURIC CORECTEAZĂ POZIȚIA CORPORALĂ
90% din timp nu avem o poziție corporală normală, uitând de spatele care trebuie să stea drept, acest lucru fiind cauzat de orele pierdute în fața calculatorului. Dansul din buric îți amintește de poziția corporală corectă, evitând bolile de spate.

3. DANSUL DIN BURIC FAVORIZEAZĂ DIGESTIA ȘI ÎNGĂDUIE DURERILE MENSTRUALE
Medicul Carolina Walker asigură că dansul din buric este excelent pentru îmbunătățirea digestiei și este un miracol pentru perioadele menstruale la femei, alinând durerile specifice.

4. DANSUL DIN BURIC ELIMINĂ ȘUNCULIȚELE
Dacă vrei să slăbești, să ai un abdomen plat ca în reclame, atunci ia lecții de dans din buric. Dacă dansezi o jumătate de oră din buric poți arde până la 300 de calorii.

5. DANSUL DIN BURIC TE FACE FERICITĂ
Dansul din buric îți crește senzualitatea, devenind mai încrezătoare în propriile tale forțe, mai ales cele de cucerire, iar asta este echivalent cu creșterea fericirii. Dansul din buric îți ridică autostima și, cu cât exersezi mai mult, cu atât de vei iubi mai mult, evitând depresiile și stările de anxietate.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top