Connect with us

Revistateo.ro

Tot ce trebuie să știi despre peelingul chimic

Cosmetica

Tot ce trebuie să știi despre peelingul chimic

Cu toate astea, știm că te sperie cuvântul chimic și de aceea îți oferim toate informațiile pe care trebuie să le cunoști în legătură cu acest tip de tratament. Un peeling chimic îndepătează straturile superioare ale pielii, elimină petele, ridurile fine, porțiunile de piele decolorate și îmbunătățește textura generală a pielii. Cu toate acestea, dacă nu este aplicat corect, poate provoca arsuri, decolorare sau cicatrici.

CITEȘTE ȘI: CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE PIELEA SENSIBILĂ

Primul lucru de care trebuie să ții cont este tipul tău de piele. Dacă ai tenul acneic, cel mai bine este să alegi un peeling pe bază de acid salicilic. Dacă dorești să scapi de semnele îmbătrânirii optează pentru un peeling cu retinol  sau unul care să conțină acid glycolic. Dacă ai piele sensibilă peelingul ar trebui să se bazeze pe acid lactic. Cel mai indicat este să faci un test dermatologic înainte de un astfel de tratament chimic.

Cel mai indicat este să ai parte de un astfel de gtratament la un salon specializat. Deși există opțiuni pentru aplicarea peelingului chimic acasă, acestea nu sunt recomandate deoarece dozajul și modul aplicării sunt foarte importante și necistă experiență.

Atunci când alegi să aplici un astfel de peeling acasă, trebuie să ții cont de faptul că nu ai neovie de o cantitate foarte mare pentru a obține beneficiile dorite. De obicei oamenii merg pe premisa tot ce e mai mult acționează mai bine, însă în acest caz nimic nu poate fi mai greșit. Chiar ai putea să te rănești sau să îți lași tenul cu anumite semne, dacă nu respecți instrucțiunile întocmai. Pielea se poate decolora și acest lucru nu este tratabil în toate cazurile. Dacă suferi de inflamații sau eczeme este indicat să nu aplici un peeling chimic, ci să mergi la un dermatolog care să îți prescrie un tratament optim pentru tine.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top