Connect with us

Revistateo.ro

Cum să menții rujul mat pe buze cât mai mult timp

Machiaj

Cum să menții rujul mat pe buze cât mai mult timp

Iată cum poți să îți menții rujul mat pe buze cât mai mult timp!

Cel mai important pas este să îți exfoliezi buzele. Chiar dacă pielea acestora pare fină și catifelată, înainte de a aplica un ruj cu textură mată este bine să nu sari peste acest pas. Cu siguranță ai celule moarte care vor ieși la suprafață odată ce ai întins rujul pe buze. Optează pentru un exfoliant din ingrediente naturale. Poți să prepari unul rapid dintr-o linguriță de zahăr și câțiva stropi de ulei de măsline. Masează-ți buzele cu mișcări circulare, foarte delicate și apoi clătește-te cu apă caldă.

CITEȘTE ȘI: DE CE SP PORȚI MAI DES RUJUL MAT 

Hidratează-te în mod corespunzător. Pentru a putea aplica o formulă mată buzele tale trebuie să fie complet hidratate, pentru a nu ieși la iveală piele crăpată sau uscată. Aplică un balsam intens hidratant după ce te-ai exfoliat și lasă-l să acționeze, să pătrundă în profunzimea stratului de piele.

Chiar dacă optezi pentru un ruj cu textură mată, este foarte probabil ca și acesta să se întindă și să te pună într-o postură proastă. De aceea este important să folosești un primer pentru buze, care va fixa complet culoarea și nu îi va permite să curgă sau să se întindă. Poți aplica primerul tău obișnuit sau poți opta pentru un creion transparent pentru buze. Dacă vrei să pui în valoare culoarea rujului, aplică puțin fond de ten sau concealer pe buze, pentru a crea o bază neutră care nu înfluențează nunața rujului.

Nu uita de contur. Este foarte important să folosești un creion pentru conturul buzelor, care nu numai că va fixa culoarea, dar va defini mult mai bine trăsăturile pe care le ai și va crea o bază mult mai bună pentru textura mată a rujului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Machiaj

To Top