Connect with us

Revistateo.ro

Beneficiile uimitoare ale uleiului de porumb

Naturiste

Beneficiile uimitoare ale uleiului de porumb

Uleiul din porumb este un emolient natural care previne deshidratarea pielii și tratează eficient pielea uscată și descuamată. Acesta are proprietatea de a catifelta pielea și de a o hrăni în profunzime și totodată tratează și părul uscat. În general, persoanele cu părul uscat au un scalp foarte sensibil și ușor iritabil. Uleiul de porumb hidratează scalpul și repară aceste probleme într-un mod foarte eficient. Este suficient să îl amesteci în diferite măști cu alte uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de cocos, însă îl poți folosi și ca atare.

CITEȘTE ȘI: IATĂ DE CE TREBUIE SĂ CONSUMI SARE DE HIMALAYA

Uleiul de porumb conține alpha-tocopherol, o formă a vitaminei E care îmbunătățește funcțiile sistemuli imunitar și nu numai. Totodată, acest tip de ulei conține antioxidanți care îl transformă în cea mai bună armă împotriva acțiunii radicalilor liberi. Astfel vei îndepărta semnele îmbătrânirii premature și îți vei apăra organismul de factorii externi care îi pot dăuna.

Studiile arată că un consum regulat de ulei de porumb ajută la scăderea tensiunii arteriale datorită conținutului de acid linoleic. De asemenea, acesta are proprietatea de a reduce nivelul de colesterol rău(LDL) din organism.

Uleiul de porumb este foarte bun pentru sănătatea inimii și previne depunerile de colesterol de pe artere. Este bogat în acizi grași polinesaturați, care sunt benefici pentru persoanele care suferă de probleme cardiace. Totodată este un bun diuretic și ajută la tratarea rănilor ușoare.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top