Connect with us

Revistateo.ro

Bătrânul din sat

Stiri

Bătrânul din sat

Într-o zi, un tânăr s-a apropiat de bătrânul din sat și l-a întrebat direct:
-Bună ziua, domnule! Tocmai ce m-am mutat în acest sătuc. Îmi puteți spune vă rog, ce fel de oameni trăiesc în acest sat?
– Bună, fiule. De unde vii?, întreabă cu căldură bătrânul.
– Dintr-un sat foarte îndepărtat, răspunde tânărul.
– Așa, ia spune-mi, ce fel de oameni erau în satul tău?
– Păi, tataie, nici să nu-ți povestesc: numai invidioși, escroci, oameni care bârfesc toată ziua… niște haimanale, ce să mai! De asta am și plecat din acel sat, să caut un loc mai bun, cu vecini mai buni.
– Îmi pare rău să îți spun, dragă fiule, dar locuitorii acestui sat nu sunt cu nimic mai diferiți decât cei din satul tău.
Tânărul a fost surprins neplăcut și și-a continuat drumul mai departe.

CITEȘTE ȘI: 10 CITATE DESPRE VIAȚĂ CARE NE RĂMÂN DE LA DUCESA DE ALBA

A doua zi, bătrânul din sat stătea pe aceeași bancă. Se apropie de el un alt tânăr care i-a pus aceeași întrebare ca cel din ziua anterioară:
– Tocmai ce m-am mutat aici. Îmi puteți spune dacă e de treabă lumea din acest sat?
– Păi, cum sunt oamenii din localitatea din care te-ai mutat, fiule?
– Sunt foarte buni, generoși, ospitalieri, muncitori… am avut mulți prieteni de care m-am despărțit cu greu, dar eram nevoit să mă mut din probleme personale.
– Să știi că și în satul ăista oamenii sunt tare muncitori, sunt harnici și respectuoși, răspunde bătrânul.

Un bărbat care se plimba prin părculețul în care bătrânul își petrecea toată ziua a auzit ambele conversații, și cea de ieri, și cea de azi, și, nemaiputând să își ascundă neliniștea, s-a apropiat de bătrân întrebându-l:
– Auzi, bătrâne, nu te supăra, dar cum se face ca la aceeași întrebare unuia să îi răspunzi într-un fel, celuilalt în alt fel?
– Uite, prietenul meu, în realitate toate lucrurile, ideile, percepețiile stau în noi înșine. Cine nu a găsit nimic bun în trecutul său, nu va găsi nici în prezent. În schimb, acele persoane care au avut prieteni și motive de bucurie în localitatea din care au venit, își vor face prieteni și în acest sat și vor avea și aici motive de a fi fericiți. Fiecare persoană primește ceea ce este dispusă să le ofere celorlalți. Tot ce este bun și frumos în viață, păstrează în tine și arată-le și celorlalți din când în când. Lasă să iasă bunătatea din tine, împarte-o cu cei din jur și când te vei aștepta mai puțin, aceasta se va întoarce asupra ta în viață.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top