Connect with us

Revistateo.ro

Iată ce proprietăți are uleiul de anason

Naturiste

Iată ce proprietăți are uleiul de anason

Una dintre cele mai importante caracteristici ale ulteiului de anason este că poate fi utilizat pe post de sedativ, fiind un adjuvant eficient în tratarea epilepsiei și a isteriei. Acesta încetinește circulația sângelui care este extrem de rapidă în timpul crizelor epileptice și calmează pacientul mai rapid. Utilizat în cantități substanțiale poate reduce convulsiile și tulburările sistemului nervos, însă doza trebuie administrată cu multă precauție pentru a nu conduce la efecte adverse.

CITEȘTE ȘI: BENEFICIILE LAPTELUI DE OAIE

Uleiul esențial de anason are proprietăți antiseptice și luptă eficient împotriva infecțiilor, ajutând la tratarea rănilor superficiale într-un timp mai scurt. Totodată, acesta prezintă puternice proprietăți anti-reumatice și ușurează durerile articulare și musculare. De asemenea, reduce inflamațiile din organism și este un antispasmodic eficient. Acest tip de ulei ușurează crampele, spasmele musculare, diareea și durerile, având un efect calmant.

Indienii folosesc semințele de anason și uleiul esențial de anason pentru a trata problemele digestive încă din cele mai vechi timpuri. Acesta stimulează digestia, fiind un remediu bun pentru persoanele care suferă de o digestie lentă, constipație sau balonare. De fiecare dată când servești un fel de mâncare mai greu, este indicat să bei un pahar de apă în care ai adăugat câteva picături de ulei esențial de anason. Astfel nu mai trebuie să îți faci griji.

Uleiul de anason stimulează secreția de enzime și hormoni, stimulează metabolismul și sistemul nervos și ajută creierul să fie mai activ și mai alert. Totodată, este un bun expectorant, ajutând la îndepărtarea facilă a mucusului. Decongestionează căile nazale și tratează cu eficiență răcelile și gripa.

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top