Connect with us

Revistateo.ro

CREDITELE ÎN FRANCI ELVEȚIENI: Ce au omis băncile

Stiri

CREDITELE ÎN FRANCI ELVEȚIENI: Ce au omis băncile

Scandalul creditelor în franci elvețieni continuă cu un nou episod. Băncile au omis să informeze clienții în legătură cu riscurile la care aceștia se expun dacă păstrează valuta creditului (adică dacă vor plăti în continuare ratele în franci), arată ANP, potrivit mediafax.ro.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a primit 223 de reclamații din partea celor care au luat credite de la bancă în franci elvețieni, susținând că băncile au comis un abuz neinformând despre situația ipotetică în care francul elvețian ar putea crește deosebit de mult, așa cum s-a întâmplat la începutul acestui an.

CITEȘTE ȘI: SALARIU DE 1.200 LEI ȘI DATORIE LA BANCĂ DE 1.320 LEI

ANP mai spune că astfel de reclamații au sosit și în anul 2014, când nu exista criza francului elvețian. Atunci, autoritatea a primit 7.658 de reclamații denunțând nereguli în serviciile oferite de bănci. După ce au fost analizate aceste reclamații, s-a constatat că mai mult de 60% dintre denunțuri erau întemeiate, ceea ce înseamnă că numai în 2014 s-au depistat peste 4.500 de abuzuri ale băncilor.

„Din totalul de 407 de procese verbale de constatare a contravenţiei, 100 dintre acestea au fost contestate în instanţă. ANPC, în acţiunile de cercetare a reclamaţiilor, a restituit consumatorilor sume în valoare de 1.250.596,13 lei, 60.238,76 euro şi 23.191,99 franci elveţieni. Nu putem face o delimitare clară, până la situaţia din 2015, referitor la reclamaţiile privind creditele în franci elveţieni, au fost reclamaţii, însă nu într-un număr semnificativ”, apreciază ANP, scrie mediafax.ro.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top