Connect with us

Revistateo.ro

CELEBRÂND IUBIREA: Mata Hari și Vadim Maslov - DRAGOSTE COSMOPOLITĂ

Stiri

CELEBRÂND IUBIREA: Mata Hari și Vadim Maslov – DRAGOSTE CU PREȚUL VIEȚII

Ea: spioană. El: ofițer rus în permisie. Numele ei: Margaretha Geertruida Zelle. Numele lui: Vadim Maslov. Povestea de iubire dintre Mata Hari și Vadim Maslov este mai degrabă o reflectare profundă a vieții spioanei olandeze.

Mata Hari a fost folosită de serviciile secrete nemțești în preajma Primului Război Mondial. Aceasta a fost una dintre dansatoarele cele mai apreciate ale epocii, o adevărată celebritate în toată Europa având reviste de dans și spectacole care făceau deliciul vieții boeme de la Paris. Mata Hari era o femeie frivolă, cosmopolită și plină de succes, un fel de Marylin Monroe al Europei la începutul secolului XX.

Începe să devină celebră prin spectacolele ei din Paris, în 1905. Odată cu izbucnirea Primului Război Mondial, în anul 1914, Mata Hari acceptă propunerea serviciilor secrete de a furniza informații nemților, devenind spion german în Franța.

CITEȘTE ȘI: AUGUSTE RODIN ȘI CAMILLE CLAUDEL – DRAGOSTE ȘI ARTĂ

Mata Hari duce o viață de huzur chiar și în timpul războiului, aceasta își petrece majoritatea timpului la Paris, de unde strânge informații esențiale pentru război. În 1916, aceasta se îndrăgostește iremediabil de Vadim Maslov, un ofițer rus aflat în permisie. Aceasta se îndrăgostește atât de tare, încât merge la Vittel pentru a-și reface viața.

Mata Hari dorește să evadeze din Paris, însă i se întinde o capcană și se descoperă că a spionat pentru forțele germane. Mata Hari își riscă astfel viața pentru iubirea vieții sale, fiind trasă într-o capcană pe care nu o intuia, pe 13 februarie 1917. Câteva luni mai târziu, pe 15 octombrie, Mata Hari este acuzată de spionaj pentru Germania și este împușcată, murind astfel pentru că a dorit să fie liberă și să iubească departe de lumea tenebroasă a spionilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top